Snart kan EU-borgere holde sommerferie i Danmark uden karantæne

Lovgivning 18. jun 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Fra lørdag 26. juni kan sommerhusene igen fyldes med turister fra hele EU. Da indledes sidste fase af genåbningen af rejseaktiviteter ind og ud af Danmark

Fra lørdag 26. juni bliver det lettere at få gæster fra resten af EU i sommerlandet. Når sidste fase af genåbningen af rejseaktiviteterne træder i kraft, bliver det nemlig muligt at holde ferie i Danmark med et EU-corona-pas.

Corona-passet skal vise, at borgeren enten er vaccineret, har haft corona eller har en negativ test. Ingen borgere behøver at gå i isolation, medmindre de er syge med corona.

Samtidig vil danskere kunne rejse hjem fra ferie i EU- og Schengenlande uden at skulle gå i isolation efter hjemkomst.

Corona-passet skal fortsat benyttes, når man skal ud at spise eller i en forlystelse. Det er kritiseret af mange i turistområder og -erhvervene, fordi det gør det mere besværligt at være turist.

Købmand i Meny i Søndervig, Thomas Hansen, sagde for nylig til Dagligvarehandlen, at han håbede, at restriktionerne blev færre, så man som turist kunne færdes mere frit.

Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, er enig:

- Vi står her på tærsklen til juli måned, og landet kræver i den grad turister. Det er den vigtigste måned på året for mange. Nu kan vi øge rejseaktiviteten, så det bør vi gøre reklame for, og så bør vi også gøre det nemmere at øge aktiviteten i turisme- og oplevelseserhvervet, mens sommergæsterne så er her og har pengepungen fremme. Når turisterne har betænkt Danmark deres tid og opmærksomhed, så er det bare om at give dem en god oplevelse, fra start til slut. Så kan det ikke nytte noget, at de farer vild i regeljunglen undervejs om, hvornår man skal bruge coronapas. Her bør coronapaskravet særligt for museer, zoo’s og forlystelsesparker genbesøges. Den danske sommer og højsæson er alt for kort til restriktioner, der ikke giver mening.

Justitsminister Nick Hækkerup siger i en pressemeddelelse:

- Jeg er glad for, at vi nu kan se frem mod yderligere genåbning af rejseaktiviteterne til gavn for både danskere, turister og erhvervslivet frem mod sommerferien. Vi står et godt sted i Danmark med smitten på vej ned og mere end hver fjerde dansker færdigvaccineret, og med de nye lempelser gør vi det nu lettere for danskerne at rejse. Vi har dog fortsat en meget vigtig opgave med at holde mutationerne ude af landet, og derfor er de resterende restriktioner fortsat vigtige.

Opdateret 18. jun 2021