Datojægere i Løvbjerg kan selv udskrive rabatlabels

Løvbjerg 5. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Her kan kunden selv udskrive en label med rabat, hvis der er kort tid til datoudløb på varen Foto: Løvbjerg
  • Er ”datostanderen” i Løvbjerg på Trøjborg en succes, vil den blive rullet ud til hele den korte kæde

Løvbjergs lavprisvarehus på Trøjborg i Aarhus tester en ny metode til at bekæmpe madspild. Hvis kunderne finder en vare, som har mindre end tre dages holdbarhed tilbage, kan de scanne varen ved en såkaldt datoscanner og få udskrevet en label med rabat. Jo kortere holdbarhed desto mere rabat.

I et tv-indslag til TV2 Østjylland fortæller købmand Nichlas Skaaning Møller om det nye system, som kan være med til at bekæmpe madspild. Det er stadig ved at blive testet, og derfor er det ikke noget, som købmanden hidtil har gjort reklame for. Ideen er lånt fra svenske Deligate.

- Jeg synes, vi har fundet en løsning, hvor vi byder ind på det med at undgå madspild på en anden måde, siger Nichlas Skaaning Møller om idéen til TV2 Østjylland. 

Den seneste opgørelse fra Fødevareministeriet viser, at der i detail- og grossistleddet er et madspild på 96.000 tons mad årligt.

Selv om købmanden og hans medarbejdere kan se frem til at få mere hjælp af de prisbevidste kunder til at jagte varer tæt på udløb, så fremhæver Nichlas Skaaning Møller, at det nye system ikke tager ansvaret fra butikken for at undgå varer, som har overskredet sidste salgsdato.

Hvis ”datostanderen” i Løvbjerg i Trøjborg kommer til at fungere for både butik og kunder, vil det kunne blive rullet ud til hele den korte kæde med 14 butikker i Jylland og en på Fyn. 

Butik nummer 16 åbner i Frederikshavn om to år. 

Opdateret 5. okt 2021

Vil du vide mere?