Lidl skruer ned for ekspansionstempoet

Lidl 5. dec 2022 -
This describes the image
Jens Stratmann (forrest) har stået i spidsen for Lidl Danmark i lidt over et år. Her sammen med forgængeren Dirk Fust.  Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Topchef Jens Stratmann har flyttet fokus til vækst i eksisterende butikker

Den internationale discountkæde Lidl kommer ikke til at øge butiksantallet i Danmark lige så meget i den nærmeste fremtid som tidligere udmeldt.

Ifølge et interview med Lidls adm. direktør i Danmark, Jens Stratmann, i Fødevarewatch bliver der forløbigt åbnet færre nye Lidl’er i år og næste år, hvor der ellers har været målsætningen at åbne 8-10 nye om året.

Det skyldes både fortsat høje byggepriser og det usikre og inflationshærgede aktuelle marked.

- Med stigende råvare- og elpriser, en generel usikkerhed i markedet og byggepriser, der samtidig stiger med 25-30 pct., er jeg ikke villig til at betale 30 pct. mere for en Lidl-butik, end jeg ville have betalt sidste år, siger Stratmann til branchemediet.

Lidl har netop åbnet butik nummer 139 i Danmark i Dragør. Hvor mange flere, der vil komme til i 2023, er lidt usikkert, men Lidl-direktøren anslår, at det sandsynligvis bliver fire-fem stykker.

I år er der med butikken i Dragør kommet i alt fem nye til, mens det i 2021 kun blev til to. Europas største dagligvarekæde sigter på længere sigt efter at nå op på 200 danske butikker. 

Fokus bliver nu lagt på at udnytte danskernes ændrede forbrugsmønstre maksimalt på et tidspunkt, hvor discount og private label er i kraftig vækst.

Opdateret 25. jan 2023