Lidl på vej mod 15 tobaksfrie butikker 

Lidl 13. sep 2023 -
This describes the image
I maj åbnede Lidl en butik helt uden tobak. Butikschef Kim Christensen, Lidl Hjørring, siger:- Jeg synes, at det er godt og ikke mindst meget meningsfuldt at være en del af en dagligvarekæde, som skærper tilgængeligheden af tobak. Kunder har taget godt imod initiativet. Her ses butikschefen sammen med viceindkøbsdirektør Khalil Taleb.     Foto: Lidl
  • Discountkæden vil frem mod 2028 udfase al tobak. Aktuelt er fem butikker tobaksfrie

Den tyskejede discountkæde Lidl i Danmark har fjernet en femtedel af tobakssortimentet, åbnet fem tobaksfrie butikker, og åbner snart yderligere ti, når ombygningen af de Aldi-butikker, som Lidl overtog tidligere i september, er færdig.

Konklusionen ifølge Lidl fire måneder senere, at det går godt med udfasningen af tobak fra sortiment og butikker. Det siger Khalil Taleb, som er viceindkøbsdirektør i Lidl Danmark.

 - Gør vi status på omsætningen her fire måneder efter udmeldingen, så viser den, at vi ikke har tabt kunder, og selv rygere stadig kommer og handler hos os. Vi har tabt omkring 11 pct. af omsætningen på tobak, men selvom det er mistet omsætning for os, så er det forhåbentlig også den mindre mængde tobak ud i samfundet, hvilket er meget positivt. Samtidig viser en intern undersøgelse, at vores medarbejdere er begejstrede for initiativet, og at de oplever positive tilbagemeldinger fra vores kunder, siger Khalil Taleb.

Røgfri generation i 2030

Lidl er en del af partnerskabet Røgfri Fremtid, som arbejder for en røgfri generation i 2030.

Kræftens Bekæmpelse opfordrer Lidls kollegaer til at følge trop.

- Vi synes, Lidls initiativ er et kæmpe skridt i retningen mod at skabe en røgfri fremtid. Vi kan kun opfordre til, at Lidls kolleger i branchen følger trop. Tilgængelighed er afgørende i forhold til at sørge for, at børn og unge ikke begynder at ryge eller bruge nikotinprodukter. Det er dejligt, når vores partnere rykker, mens vi venter på politiske beslutninger, og det glæder os derfor også, at vi netop har rundet 300 partnere i Røgfri Fremtid, siger Niels Them Kjær, chef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.

Opdateret 13. sep 2023