Lidl fjerner ny stor klump tobak fra sine butikker

Lidl 31. maj 2024 -
This describes the image
- Det seneste år har vi åbnet hele 20 nye butikker rundt omkring i Danmark, som ikke har tobak og nikotin på hylderne, og disse butikker performer supergodt uden. Det er fantastisk at se, at der er stor opbakning til initiativet, både i de større og mindre byer, siger Khalil Taleb, viceindkøbsdirektør i Lidl Danmark. Foto: Lidl
  • I juni vil discountkæden have fjernet 40 pct. af sit sortiment af tobak og nikotin i alle kædens butikker

Sidste år annoncerede den tyskejede discountkæde Lidl i Danmark, at den frem mod udgangen af 2028 vil udfase al salg af tobak og nikotin fra sine butikker. 

Siden udmeldingen har Lidl åbnet 20 nye butikker, der alle er tobak- og nikotinfrie, og i de resterende butikker udfases nu yderligere 20 pct. af sortimentet.

- Tilgængelighed er et vigtigt parameter, når det kommer til at forebygge, at færre begynder at ryge. Derfor er det en stor milepæl, at vi i juni vil have udfaset 40 pct. af hele vores sortiment af tobak og nikotin, siger Khalil Taleb, viceindkøbsdirektør i Lidl Danmark.

Initiativet kommer af Lidls ønske om at være ansvarlige købmænd, der gerne går forrest i forebyggelsesarbejdet og som en konkret handling som partner i Røgfri Fremtid

Lidl sætter kursen for konkurrenter

I Kræftens Bekæmpelse støtter op om Lidls initiativ og håber, at det vil motivere flere dagligvarekæder til følge samme kurs og mindske tilgængeligheden af tobak og nikotin.

- Med udfasningen af tobak sætter Lidl kursen for de øvrige butikker, men allerede nu har det effekt. Færre børn og unge begynder at ryge, hvis det er vanskeligt at skaffe tobak, og for de mange kunder, som hvert år forsøger at blive røgfri, er Lidls initiativ også en stor støtte, siger Niels Them Kjær, Projektchef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.

Det er ikke første gang, at Lidl går forrest med at fjerne bestemte varer fra sortimentet. Det har kæden tidligere gjort med udfasning af buræg og plastikposer, ligesom Lidl som den eneste dagligvarekæde i Danmark har sat aldersgrænse på køb af energidrikke.

Opdateret 31. maj 2024