Lidl får nej til ny butik i Køges centrum

Lidl 25. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Lidls investering i "Posthusgrunden" i det centrale Køge er stødt på grund. Et flertal vil ikke tillade, at Lidl opfører butik på grunden, hvor der ifølge kommuneplanen skal være p-pladser.  

Skrevet af: Søren Tougaard

Under Dirk Fusts ledelse er Lidl efterhånden vokset til 134 butikker herhjemme med planer om at komme over 200 butikker over en årrække. Derfor har Lidl allerede opkøbt flere grunde rundt omkring i landet, som virksomheden håber at kunne udvikle på de kommende år. 

For tre et halvt år siden opkøbte Lidl f.eks. "Postgrunden" ved Vestergade i det centrale Køge med det klare formål at opføre en ny Lidl i byen. Men det ønske hælder borgmester Marie Stærke (S) ned ad brættet - i hvert fald i den næste fireårige planperiode, skriver Dagbladet Køge. 

Og borgmesteren er ikke alene. Et solidt flertal er imod at opføre en dagligvarebutik på grunden, som allerede er udlagt til parkeringspladser. 

Derfor undrer Køges borgmester sig også over, at Lidl i sin tid købte grunden.  

- Vi har et ansvar og en opgave som planlægningsmyndighed. Hvis vi bare giver los for de frie markedskræfter, risikerer vi en masse tomme butikker. Det er ikke i borgernes interesse, siger borgmester Marie Stærke (S) til avisen.

Marie Stærke fortæller, at kommunen allerede har holdt mange møder med repræsentanter fra Lidl, og hun er åben for en fortsat dialog om, hvad der skal ske med grunden.

Opdateret 25. mar 2021

Vil du vide mere?