Lidl får i første omgang nej til butik på Amager

Lidl 27. jan 2021 -
1 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Lidl har foreløbigt fået nej til planer om at opføre en ny butik i Kastrup på Amager. Forhindringen er speciel. Nogle gamle fiskerhuse ligger nemlig på grunden. Desuden må der maksimalt være 500 meter mellem dagligvarebutikker uden for centerområdet

Skrevet af: Søren Tougaard

Bygge- og ejendomsudvalget i Tårnby Kommune har i første omgang sagt nej til at udarbejde en ny lokalplan, der vil åbne op for en 1200 kvm stor Lidl på hjørnet af Skøjtevej og Amager Strandvej i Kastrup. Det skriver lokalavisen 2770 Tårnby.

Det er ikke mindst hensynet til nogle gamle fiskerhuse på grunden, der vejer tungt i beslutningen. De gamle fiskerhuse er dog ikke registreret som bevaringsværdige og fremstår også i dårlig stand. Derfor har lokalpolitikerne bedt forvaltningen om at undersøge, hvor bevaringsværdige fiskerhusene er. 

Mindst 500 meter mellem dagligvarebutikker

I kommuneplanen er der også en generel bestemmelse om, at der mindst skal være 500 meter mellem dagligvarebutikker i centerområder. I dag ligger den nærmeste dagligvarebutik 320 meter. Den er dog lidt speciel, da der er tale om Netto ved motorvejen ved Københavns Lufthavn. De øvrige nærmeste butikker i forhold til Lidls ønskede placering er 700 meter væk med Fakta og Netto i Kastruplundgade.

Opdateret 27. jan

Vil du vide mere?