Lidl er klar med åbningsdatoer for Aldi-butikker

Lidl 28. apr 2023 -
This describes the image
Foto: Lidl
  • Lidl har overtaget fire tidligere Aldi-butikker i Hjørring, Søndersø, Silkeborg og Aarhus

Lidl åbner den 11. maj den første af fire nye butikker, som dagligvarekæden har opkøbt af Aldi. Butikken i Hjørring bliver den første til at slå dørene op med Lidls butikskoncept. 

Den tyske discountkæde har overtaget fire butikker af den ligeledes tyske discountkæde Aldi, der trækker sig ud af det danske marked. Rema 1000 overtager hovedparten af Aldis butikker. Men også Salling Group tager en pæn bid med 21 butikker. Coop snupper en enkelt.

Med de fire nye butikker når Lidl op på 143 butikker.

- Vi er glade for officielt at kunne melde åbningsdatoerne for vores fire nye butikker ud. Siden opkøbene har vi arbejdet intensivt på at renovere og indrette, så vi kan byde kunderne indenfor i vores butikskoncept, ligesom vi har sat stærke teams i butikkerne med blandt andre flere tidligere Aldi-ansatte, siger Mads T. Nielsen, Udviklings- og Ejendomsdirektør i Lidl.  

Lidl satser på 200 butikker i Danmark 

De fire nye butikker er en del af Lidls ekspansion på det danske marked, hvor dagligvarekæden for nyligt meldte ud, at man i løbet af få år vil op på 200 butikker i Danmark.  

Ifølge Mads T. Nielsen har ekspansionen i Hjørring længe været på Lidls radar, da det er en spændende by med gode muligheder.  

Teamet for den nye butik er sat, og her i blandt er der 11 tidligere Aldi-ansatte, som butikschef Kim Holm Jensen skal stå i spidsen for. Rollen som butikschef er ikke ny for Kim Holm Jensen, da han kommer direkte fra Lidl-butikken på Åstrupvej 2, der for nylig blev kåret til årets butik i 2022 i Region Nord internt i Lidl.    

-  Som butikschef lægger jeg stor vægt på at skabe en behagelig arbejdsplads for mine kollegaer og tilbyde kunderne god kundeservice og friske varer på hylderne. Så det vil jeg helt klart også bestræbe mig efter i den nye butik, siger Kim Holm Jensen, som altså er kommende butikschef for Lidl på Skagensvej i Hjørring.  
Torsdag d. 25. maj åbner Lidl sin allerførste butik i Søndersø på Fyn. Louise Blaaberg, tidligere butikschef i Aldi-butikken i Søndersø, i fuld gang med sin indarbejdning til rollen som butikschef i Lidl.  

Når Lidl åbner sin tredje butik i Silkeborg torsdag d. 1. juni, bliver det også med en tidligere Aldi’er som butikschef, nemlig Gørill Celina Holmslykke, og hun glæder sig:  

- Jeg kører forbi dagligt butikken, fordi jeg er så nysgerrig og bare glæder mig helt vildt. Især til det her med at følge hele op- og ombygningen og til at lukke kunder ind igen. Og så bliver det bare rart at få vendt noget negativt til noget positivt – for det sluttede lidt trist, men det bliver uden tvivl vendt til noget endnu bedre.  
Butikken på Nordre Højmarksvej 1 er næsten helt ny, da den blev bygget om for Aldi i november sidste år, og sammenligner man butikken med Lidls øvrige to butikker i byen, har denne en anden placering, som er i den del af Silkeborg, som Lidl ikke hidtil har været repræsenteret.  

Blot 1 kilometer fra Lidls nye hovedkontor på Godsbanen i Smilets By, åbner Lidl en butik på Rådhuspladsen 10 torsdag den 8. juni. I spidsen for den står en rutineret butikschef, Seier Kragh Hansen, der kommer direkte som butikschef i Lidls butik i Risskov. 

Opdateret 28. apr 2023