Lidl donerer overskudsmad til trængte familier og socialt udsatte i julen

Lidl 16. dec 2021 -
This describes the image
Udsatte familier og socialt udsatte kan i julen få glæde af overskudsmad fra Lidl. Foto: Lidl
  • For fjerde år i træk donerer dagligvarekæden Lidl mad til den sociale hjælpeorganisation Blå Kors, der uddeler gratis mad til trængte familier og socialt udsatte lillejuleaften

Udsatte familier og socialt udsatte kan i julen få glæde af overskudsmad fra Lidl. Den 23. december vil frivillige kunne afhente overskudsmad fra Lidl, som fordeles gennem Blå Kors’ familienetværk, væresteder og støttetilbud til børn og unge.

Den tyske discountkæde Lidl og den sociale hjælpeorganisation Blå Kors har siden 2017 samarbejdet om at mindske madspild til fordel for at give en ekstra håndsrækning til familier og socialt udsatte, som ikke har meget at gøre godt med i julen. 

- Vi ser det som vores sociale ansvar at give en håndsrækning i form af gratis mad og dagligvarer til nogle af de trængte familier og socialt udsatte i julen. Blå Kors og deres mange frivillige yder en fantastisk indsats baseret på næstekærlighed, siger Jens Stratmann, adm. direktør i Lidl.

Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark, siger, at overskudsmad i julen er et glædeligt initiativ, som kommer rigtig mange familier og socialt udsatte til gode: - Det er mennesker, der er presset på økonomien og har svært ved at overskue, hvordan de skal komme gennem julen og juledagene. Vi sætter stor pris på samarbejdet med Lidl, der er med til at skabe juleglæde for både store og små.

Udover donation af overskudsmad til Blå Kors donerer medarbejderne i Lidl også julegaver til børnene i Barnets Blå Hus, som er Blå Kors Danmarks støttecentre for børn fra hjem med alkohol- og stofmisbrug.

Opdateret 16. dec 2021