Grøn dagsorden: Lidl opnår ny grøn certificering af butikker
-
Lidls 119 danske butikker har netop fået den internationale grønne EDGE-certificering
Det er ikke kun på produktsiden, at Lidl Danmark har stort fokus på bæredygtighed og kvalitet. Når der bygges nye butikker, er grønne løsninger og miljøvenlig drift af ejendommene lige så vigtige parametre i kampen for at blive danskernes førstevalg.
Det skriver Lidl i en pressemeddelelse.
I 2017 opnåede Lidl Danmark ISO 50001-certificering af sine butikker, logistikcentre og hovedkontor. Nu kan kæden så tilføje en ny grøn certificering til 119 danske butikker, nemlig den internationale EDGE-certificering som verdensbanken ICF står bag.
EDGE-certificeringen dækker over tre overordnede områder - vand, energi og materialer - hvor der foretages en række forskellige konkrete målinger på f.eks. butikkens energi- og vandforbrug, butikkens areal fordelt på køl- og frost, lager, salgsareal mv.
- Som en af de største detailforretninger i verden, føler vi et ansvar for at bidrage til at mindske miljøpåvirkningen, når vi moderniserer og bygger nye butikker. Bygninger og driften af dem er et område, hvor vi også fremover kan og vil gøre det miljømæssigt forsvarligt. Derfor bygger vi i dag allerede med miljøvenlige komponenter, eksempelvis inden for ventilation, LED-lys, lavenergivinduer og opsætning af vandsparere i alle butikkerne, som gør, at vi bruger mindre vand. Vi har derfor kunnet få alle vores butikker og lagre EDGE-certificeret, en certificering der beviser, at vi bygger efter internationalt anerkendte bæredygtige standarder, siger Mads T. Nielsen, udviklings- og ejendomsinspektør i Lidl Danmark.
Høje grønne standarder til nye butikker
Lidl er langt fra den eneste aktør, der arbejder med grønne certificeringer af bygninger i den danske dagligvarebranche. Det samme gør eksempelvis Coop og Salling Group.
Sidstnævnte har netop åbnet en Netto i Horsens, der er blevet certificeret efter den høje danske standard DGNB.
DGNB skal være standard for alle nye Netto-butikker, hvor det er muligt.
Green Building Council Denmark blev i 2010 etableret som et dansk råd for bæredygtighed i byggebranchen og tager udgangspunkt i den tyske bæredygtighedscertificering, DGNB, men er tilpasset den danske lovgivning, så fokus er på en bæredygtighedscertificering frem for en miljøcertificering.
DGNB bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed ud fra en miljømæssig, teknisk, proces, social og økonomisk bæredygtighed. Helhedstanken skal sikre, at et byggeri eller byområde er levedygtigt på lang sigt.