Valsemøllen forventer nedgang efter gode corona-år

Leverandører 21. jun 2022 -
This describes the image
Foto: Valsemøllen
  • Melproducenten leverer en omsætningsfremgang på 8 pct. i andet corona-år. Resultatet stiger til 34,5 mio. kr.

Danskerne kastede sig over mel, gær og bageforme i de to corona-år, og det har smittet af på melproducenten Valsemøllen.

Omsætningen steg med 8 pct. til 659 mio. kr. og resultatet landede på 34,5 mio. kr. mod 30 mio. kr. året før.

Forventningerne til i år ser dog anderledes dystre ud, skriver Valsemøllen i en pressemeddelelse.

”Accelererende priser på korn, energi og emballage som følge af krigen i Ukraine har ramt virksomheden hårdt. Samtidig er de fleste forbrugere vendt tilbage til en travl hverdag, der levner mindre tid til hjemmebag”, skriver Valsemøllen.

- I dag står vi i en helt anden, ekstraordinær situation, hvor vi pludselig har skulle forholde os til voldsomme prisstigninger på vores absolut vigtigste råvare, korn, og derudover emballage, energi og transport. Vi har derfor stort fokus på, at vi ikke kan stå alene med at dække disse drastiske omkostningsstigninger, men vi undgår ikke, at hele situationen tegner mørke skyer over vores forventninger til 2022. Vi regner derfor med at ende på et markant lavere niveau her end 2021, siger adm. direktør Niels Brinch-Nielsen.

En del af 2021-overskuddet geninvesteres med vægt på grønne tiltag indenfor bæredygtighed og klima. Store investeringer i mølleriet, der blev taget hul på i 2021, fortsætter således.

- I februar i år tog vi endnu et skridt i den klimavenlige retning, da vores tre møller blev verificeret CO2e-neutrale møller. Det er et tiltag, som for os handler om at feje for egen dør. Og selvom det er en milepæl, vi er stolte af, er vi ikke i mål endnu. For vi kan som produktionsvirksomhed gøre endnu mere, og derfor fortsætter vi vores klimaarbejde i tæt samarbejde med vores kunder og leverandører, siger Niels Brinch-Nielsen.

Valsemøllens CO2e-neutrale møller er opnået via flere års målrettet arbejde med at nedbringe elforbruget i produktionen ved bl.a. at udnytte overskudsvarme på tværs af produktionen, udskiftning til mere energioptimeret udstyr, og som nyeste tiltag indkøb af grøn strøm, så hele elforbruget på alle tre møller dækkes af dansk vindenergi.

På nuværende tidspunkt har møllerne dog ikke mulighed for at nå helt i mål via grøn energi og egne optimeringer, og derfor kompenseres de sidste 18 pct. af møllernes klimaaftryk med klimakreditter.

 

Opdateret 21. jun 2022