Danish Crown nedlægger slagteri i Ringsted med 1200 ansatte

Leverandører 18. apr 2024 -
This describes the image
- Det er en tung beslutning at skulle lukke slagteriet i Ringsted og i særdeleshed at skulle sige farvel til dygtige og vellidte kolleger, men det er et nødvendigt skridt i vores bestræbelser på at udvikle Danish Crowns position som en moderne fødevarevirksomhed, siger topchef Jais Valeur.  Foto: Danish Crown
  • Lukningen i Ringsted frigiver ca. en kvart mia. kr. til investeringer på fire jyske slagterier. Danish Crown vil fremover satse endnu mere på forædlede produkter.

Skrevet af: Søren Tougaard

Danish Crown tager nu konsekvensen af to års udfordringer for den danske produktion af slagtegrise, hvor færre grise til slagtning i Danmark har udfordret effektiviteten på koncernens danske slagterier.

Derfor samler slagterigiganten nu produktionen på færre anlæg og koncentrerer koncernens fremtidige investeringer med øje på at forædle ejernes grise til produkter som bacon og pepperoni, frem for primært at være råvareleverandør til kunder over hele verden.

Beslutningen om at lukke slagteriet i Ringsted fra midten af september i år vil medføre, at knap 1200 stillinger nedlægges, mens der vil blive frigjort cirka en kvart mia. kr. til andre investeringer over de næste tre år.

Selv forventer Danish Crown at skabe op imod 300 nye stillinger i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg.

Ændringerne skal udbygge Danish Crowns position som den toneangivende fødevarevirksomhed med fokus på kød i Europa, lyder det fra topchefen.

- Det er en tung beslutning at skulle lukke slagteriet i Ringsted og i særdeleshed at skulle sige farvel til dygtige og vellidte kolleger, men det er et nødvendigt skridt i vores bestræbelser på at udvikle Danish Crowns position som en moderne fødevarevirksomhed. Med ændringerne sætter vi alt ind på at skærpe effektiviteten på slagterierne og sælge mange flere forædlede produkter til vores nøglekunder over hele Europa, siger Jais Valeur, CEO i Danish Crown.

Nye konditioner på markedet

Strategien om at øge andelen af forædlede produkter blev introduceret i koncernstrategien Feeding the Future i 2021. Her gjorde Danish Crown op med ideen om at vokse ved at slagte flere grise, og vil i stedet skabe vækst ved at hæve værdien på dansk grisekød gennem produktion af forædlede fødevarer og mere fokus på bæredygtighed.

- Den globale handel med grisekød er ændret markant de senere år, så markedet for eksport af grisekød til videreforarbejdning rundt omkring i verden nu er domineret af Spanien, USA og Brasilien. Til gengæld kan vi se et potentiale for forædlede produkter, hvor det europæiske marked har vist stor interesse for eksempelvis bacon og pepperoni produceret af Danish Crown, siger Jais Valeur.

Håber på, at medarbejdere flytter med

En væsentlig del af den produktion, der i dag finder sted i Ringsted, skal fremover ske på Danish Crowns øvrige anlæg i Danmark.

Koncernen kommer til at investere i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg, så Danish Crown forventer, at der vil være arbejde til de medarbejdere fra Ringsted, som er klar til at tage et job et af de fire steder.

- Ved en lukning træder vores socialplan for afskedigede medarbejdere i kraft. Det indebærer blandt andet, at hver enkelt vil blive inviteret til en samtale for at afklare hans eller hendes muligheder for ansættelse på en af Danish Crowns andre virksomheder. Der er også afsat midler til kurser og uddannelse, som kan hjælpe medarbejderne videre til en anden virksomhed, for det er vigtigt for os at få hjulpet så mange som muligt godt videre i deres arbejdsliv, siger Jesper Sørensen, produktionsdirektør i Danish Crown.

 

 

Opdateret 19. apr 2024