Bundlinjen daler i Mars' danske forretning

Leverandører 6. jul 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Mars
  • Trods stigende omsætning i 2020 må chokoladekæmpen Mars notere tilbagegang i indtjeningen for den danske forretning

Den amerikanskejede konfektureleverandør Mars må i 2020 notere et fald i resultatet hos den danske forretning trods fremgang i omsætningen.

Resultatet lander i 2020 på små 59 mio. kr. mod 63 mio. kr. i 2019, mens omsætningen stiger med 13 mio. kr. til 482 mio. kr. 

Mars-koncernen har blandt andet produkter inden for chokolade, is, slik og dyremad, hvor især markedet for sidstnævnte oplevede fremgang under pandemien i 2020.

- Trods udfordringerne forbundet med corona i 2020 havde Danmark en fin udvikling og sluttede året af med en vækst i salget på 2,6 pct. sammenlignet med 2019 - væksten blev især drevet frem af fremragende resultater i Petcare-segmentet, som indebar flere kæledyr og højere forbrug som følge af, at folk har været derhjemme. Samtidig har chokolade leveret et fint opsving i slutningen af året drevet af relevante forbrugerindsatser og promotions og produktlanceringer, lyder det i ledelsesberetningen.

- Mars forventer i 2021 at fortsætte væksten og bruge momentummet i Petcare, mens fremgangen drevet af genåbning også tegner positivt efter de fire første måneder af 2021 har budt på vækst i en sådan grad, at vi er foran forventningerne, skriver Mars i ledelsesberetningen.

Opdateret 6. jul 2021