Sigtet for at snyde med afgifter: Har solgt 1,6 mio. kopicigaretter

Kriminalitet 13. okt 2022 -
This describes the image
Foto: Colourbox
  • En 30-årig mand kan udover en straf forvente et afgifts- og bødekrav fra Skat på samlet over 5 mio. kr.

Politiets udlændingekontrolafdeling ransagede i går tre steder på Lolland og Falster og i den forbindelse blev en 30-årig mand fra Vestlolland anholdt og sigtet for grov afgiftsunddragelse efter straffeloven.

Det fortæller Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 

Under ransagningerne fandt politiet 80.000 cigaretter af mærkerne Prince og Marlboro. Og den 30-årige har erkendt at have solgt 1,6 millioner kopicigaretter til en kundekreds på Lolland, Falster og i Jylland.

Kopicigaretter kan ifølge politiet kendes på, at de ikke har banderole, hvilket er et bevis fra myndigheder på, at der er betalt afgift. De cigaretter, der blev fundet i denne sag, var desuden pakket i en løsere cellofanindpakning end fra de anerkendte producenter. En anden måde at genkende kopi- eller smuglercigaretter er salgsleddet, hvor politiet fraråder at købe cigaretter af privatpersoner.

- Organiseret salg af kopi- eller smuglercigaretter er en indtægtskilde for kriminelle, og uanset hvem sælgeren er, så befinder der sig for det meste mere hårdkogte kriminelle et sted ovenover i hierarkiet, siger politikommissær Carsten Høj Hansen.

Den 30-årige kan forvente et afgifts- og bødekrav fra Skat på samlet over 5 mio. kr., og derudover skal der udmåles en straf i retten.

- Derfor har politiet også beslaglagt bil, indeståender i bank og sikret andre værdigenstande, så flest mulige penge går retur i samfundets fælleskasse. Vi anser med denne aktion, at det konkrete salgsled på Lolland-Falster er lukket ned, siger Carsten Høj Hansen.

 

Opdateret 13. okt 2022