Kiosker afsløret i salg af ulovlig medicin

Kriminalitet 18. feb 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Rigspolitiet
  • Sikkerhedsstyrelsen var sammen med Københavns Politi på en kontrolaktion mod to kiosker i Husum

Et tip om ulovligt salg af medicin fik forleden politiet og Sikkerhedsstyrelsen til at tage på kontrol i to kiosker i Husum.

Tipsene viste sig at holde stik. I begge kiosker blev der fundet flere typer af receptpligtig medicin, blandt andet stærke smertestillende piller, skriver Sikkerhedsstyrelsen.

I den ene kiosk blev der fundet omkring 60 stærke smertestillende og receptpligtige piller i butikken. I den anden kiosk blev der fundet omkring 50 stærke smertestillende og receptpligtige piller.

Medicinen blev konfiskeret af politiet, og i forbindelse med politiets ransagning på stedet blev der fundet yderligere ca. 70 stærke smertestillende og receptpligtige piller. Begge kioskejere er af politiet blevet sigtet for ulovligt salg af receptpligtig medicin.

- Det er vigtigt for os, at vi får hjælp til at finde frem til dem, der ikke overholder reglerne, både når det gælder salg af medicin og andre rusmidler. På den måde kan vi prioritere kontrollen hos dem, der ikke holder sig inden for loven, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Lone Brose.

Styrelsen kontrollerer blandt andet salg af håndkøbsmedicin, alkohol og tobak, både som planlagte kontroller og ud fra tip om steder, hvor der kan være tale om ulovligt salg.

- Vi sætter stor pris på de tip, som vi og Sikkerhedsstyrelsen får fra borgere, der får nys om ulovligt salg i butikker og kiosker. I dette tilfælde ledte tippene til, at vi fik sat en stopper for ulovligt salg af stærk smertestillende receptpligtig medicin i to kiosker, siger leder af nærpolitiet i Nordvest, Carsten Reenberg.

Sikkerhedsstyrelsen giver sagerne videre til Lægemiddelstyrelsen, som skal vurdere sagerne om ulovligt medicinsalg, da det er Lægemiddelstyrelsen, der håndhæver reglerne på området, når Sikkerhedsstyrelsen har udført kontrol.

Opdateret 18. feb 2022