Tidligere formand for DSK Paul Friis Nønnecke er død

Interesseorganisationer 19. apr 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Flemming Effersøe
  • Købmand Paul Friis Nønnecke, Helsinge er død 76 år gammel efter kort tids sygdom

Købmand Paul Friis Nønnecke, Helsinge, formand for De Samvirkende Købmænd 1996-2008, er død 76 år gammel efter kort tids sygdom.

Tidlig i sin karriere som købmand engagerede Nönnecke sig i det faglige og organisationspolitiske arbejde. Han blev først mangeårig formand for Favør – købmændene i Dagrofa’s supermarkedskæde, som siden blev en del af SuperBest-kæden, nu MENY.

Derefter valgte de 1500 købmænd i De Samvirkende Købmænd ham i 1996 til formand for DSK, hvorefter han også indtrådte i bestyrelserne for Købmændenes Finansierings Institut, KFI – Erhvervsdrivende Fond, Dansk Handelsblad, nu Dagligvarehandlen, og arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv.

-Det var i Nønneckes formandsperiode, at DSK udviklede sig fra en faglig sammenslutning af lokalforeninger til en landsdækkende, professionel interesseorganisation for alle købmændenes kæder og grossister, skriver adm. direktør John Wagner, DSK, i et mindeord.

Få år efter sin fratræden som DSK-formand solgte Paul Nönnecke supermarkedet i Helsinge til en af sine mangeårige medarbejdere.

Paul Nønnecke efterlader sin hustru, Jette, og to døtre fra tidligere ægteskab.
 

Opdateret 19. apr 2022