Madhjælp til udsatte - i julen og til hverdag

Interesseorganisationer 24. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn var sammen med Stop Spild Af Mad og Projekt Hjemløs med til at indvie portalen GratisMad.dk tidligere på året. Foto: Keld Navntoft
  • I december smider danskerne ifølge Landbrug & Fødevarer mad ud for ca. 1,4 milliarder kroner, hvilket er næsten 10 pct. af danskernes årlige madspild

Stop Spild Af Mad har lanceret en gratis landsdækkende portal GratisMad.dk, som sørger for lokal madhjælp i julen - men også året rundt.

Især i juletiden og i de mørke Corona-krisetider er der behov for ekstra omsorg og madhjælp til de madfattige borgere i Danmark, lyder det fra Stop Spild Af Mad.

GratisMad.dk består af en digital portal på mobil og web, som gør det nemt for danskere i madfattigdom - dvs. fattige familier, hjemløse og andre socialt udsatte - at få nem og hurtig adgang til gratis mad over hele landet og på en værdig måde.

GratisMad.dk også bruges, så flere lokale donorer af overskudsmad - supermarkeder, fødevareproducenter, grossister og andre - let kan komme i direkte kontakt med lokale aftagere såsom væresteder, herberger og velgørende organisationer og andre. Derved bliver disse omdannet til lokale madbanker og kan hurtigere og nemmere komme i direkte kontakt med velgørende organisationer og modtagere.

Foreløbigt er GratisMad.dk allerede besøgt over 70.000 gange, bruges flittigt af både maddonorer og modtagere og rummer hele 690 lokale madspildsorganisationer, grupper og initiativer over hele landet.

Stop Spild Af Mad bevægelsen blev stiftet i 2008 og har igangsat kampen mod madspild i Danmark og bragte Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn var sammen med Stop Spild Af Mad og Projekt Hjemløs til at indvie portalen GratisMad.dk tidligere på året.

Opdateret 24. nov 2021