Købmændenes madspildspris går til Comwell Hotels

Interesseorganisationer 30. aug 2023 -
This describes the image
Fra venstre ses fødevareminster Jacob Jensen, CEO Peter Schelde, Comwell Hotels og adm. direktør Jannick Nytoft, DSK  Foto: DSK
  • Fødevareminister Jacob Jensen overrækker madspildsprisen ”Stræberen” til hotelkæde for deres store arbejde med at reducere madspild

Madspildsprisen ”Stræberen” hylder en person eller virksomhed, der på bemærkelsesværdig vis har udmærket sig i kampen mod madspild. Bag prisen står De Samvirkende Købmænd, DSK, der i dag har sendt prisen til Comwell Hotels.

Fødevareminister Jacob Jensen stod for overrækkelse til CEO for Comwell Hotels, Peter Schelde.

- Det er altid en svær beslutning at skulle udvælge kun én person eller virksomhed, der gør en forskel for at reducere madspild, når vi ser de mange initiativer, der er rundt om i landet. Alligevel skiller Comwells arbejde sig ud fra mængden. Det gør de, fordi de – udover at være first movers – har arbejdet på at komme hele vejen rundt om emnet og involveret både produktionen, medarbejderne og omverdenen. Især deres fokus på læring og uddannelse af medarbejdere samt den involvering og holdindsats, det har skabt, har gjort indtryk, siger adm. direktør Jannick Nytoft, DSK.

Prisen er indstiftet af DSK tilbage i 2018 og er blev uddelt til følgende modtagere:

2018 - Selina Juul, stifteren og bestyrelsesformanden i Stop Spild Af Mad 
2019 - Klaus Jørgensen, områdechef i Landbrug & Fødevarer
2020 - H.K.H. Prinsesse Marie  
2021 - Anders René Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000

Prismodtageren beholder Stræberen i et år, hvorefter DSK og tidligere prismodtagere tildeler prisen til en ny, værdig modtager, der har udmærket sig i kampen mod madspild. Stræberen er en skulptur på 26 kg., og er udført af den nu afdøde billedhugger, Torben Bøgh Hansen, i 2008.


 

Opdateret 31. aug 2023

Top jobs