Købmænd er klar med lokal julehjælp for millioner

Interesseorganisationer 30. okt 2023 -
This describes the image
KFI Erhvervsdrivende Fond står klar med en samlet pulje på 8 mio. kr., som købmænd kan ansøge til at uddele lokal julehjælp.  Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Købmænd kan ansøge om op til 30.000 kr. fra KFI til uddeling af julehjælp. Interessen for at ansøge en pulje på 8 mio. kr. er stor, lyder det. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Fra 2. oktober og frem til 8. december kan købmænd ansøge købmandsfonden KFI om op til 30.000 kr. til uddeling af lokal julehjælp.

I alt står KFI Erhvervsdrivende Fond klar med en pulje på 8 mio. kr., og der er allerede nu stor interesse for at søge midler.  

- Flere humanitære organisationer melder allerede nu ud, at behovet for hjælp til trængte familier op til jul er større end de midler, de har til rådighed. I KFI har vi på nuværende tidspunkt modtaget ansøgninger fra et stort antal selvstændige købmænd i blandt andet Meny, Spar og Rema 1000, der i samarbejde med en lokal forening vil sørge for lokal julehjælp. Vi er meget positive i forhold til købmændenes ønske om at gøre en lokal forskel. Derfor har vi afsat en pulje på 8 mio. kr., som betyder at op imod 15.000 familier kan få glæde af købmændenes julehjælp, lyder det fra Terje List, adm. direktør i KFI Erhvervsdrivende Fond. 

Købmændenes lokale julehjælp kan uddeles via lokale foreninger, lokalafdelinger i velgørende organisationer, kirken, plejehjem, børnehjem mv.  

- Mange af købmændene spæder selv ekstra oveni til julehjælpen fra KFI. På den måde er den selvstændige købmandssektor formentlig en af de største, hvis ikke den største bidragyder, til den lokale velgørenhed op til jul, siger Terje List.

Hvem kan søge?
Alle selvstændige købmænd med en omsætning over 15 mio. kr. eks. moms.
Købmandens lokale julehjælp kan f.eks. gå til:
• Støtte til lokale julearrangementer
• Støtte til andre lokale initiativer i forbindelse med julen
• Støtte til lokale foreninger, der udfører velgørende initiativer, f.eks. Julemærkehjem, Mødrehjælpen, Røde Kors mv.
• Uddeling af julekurve til trængte familier via en velgørende forening. I disse tilfælde må KFI’s støtte udgøre i gennemsnit 600 kr. pr. kurv.

Opdateret 30. okt 2023