Karsten Lauritzen bliver ny direktør for DI Transport

Interesseorganisationer 14. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: DI Transport
  • Den tidligere skatteminister og nuværende gruppeformand i Venstre afløser Michael Svane som branchedirektør for DI Transport.  

Skrevet af: Søren Tougaard

Den 1. februar begynder tidligere skatteminister og nuværende gruppeformand for Venstres folketingsgruppe Karsten Lauritzen som direktør for DI Transport. Han afløser Michael Svane, som gik på pension ved årets udgang.

- I de kommende år bliver den helt store udfordring at gennemføre transportsektorens omstilling fra fossile til grønne brændsler samtidig med, at vi bevarer virksomhedernes konkurrenceevne. Karsten Lauritzen bliver desuden erhvervslivets stemme, når det gælder udviklingen af fremtidens mobilitet og infrastruktur, som er af afgørende betydning for vores samfund. Det kræver alt sammen et tæt samarbejde med regeringen og Folketinget, siger Lars Sandahl Sørensen.

Karsten Lauritzen skal som branchedirektør varetage transportsektorens interesser bredt set. Det gælder alt fra godstransporten og luftfarten til den kollektive transport og cyklismen.

  - Det er et privilegium at få lov at arbejde for virksomhederne i Danmarks største erhvervsorganisation. Jeg får mulighed for at arbejde med nogle af de helt store udfordringer, vi står overfor i Danmark: Den grønne omstilling og sammenhængen mellem by og land. Jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang, siger Karsten Lauritzen.

Den tidligere skatteminister træder ud af Folketinget den 31. januar.

 

Opdateret 14. jan 2022