Justitsminister bliver direktør i Bryggeriforeningen

Interesseorganisationer 1. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Steen Brogaard
  • Nick Hækkerup stopper som justitsminister og bliver fra 1. juni ny direktør i brancheforeningen for de danske bryggerier og tapperier. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Det bliver fremover Nick Hækkerup, der skal tale de danske bryggerier og tapperiers sag, når han tiltræder som ny direktør for Bryggeriforeningen den 1. juni i år.

Med Nick Hækkerup får brancheforeningen en direktør med mere end 20 års erfaring fra dansk politik, senest som justitsminister.

Nick Hækkerup tager over efter Niels Hald, der efter 26 år som direktør for Bryggeriforeningen har valgt at gå på pension.

Bryggeriforeningens formand Peter Haahr Nielsen glæder sig til at byde Nick Hækkerup velkommen.

- Vores branche er i en rivende udvikling, så det er den helt rette profil til at lede Bryggeriforeningen fremover. Med Nick Hækkerup får vi en direktør med stærke kompetencer og årelang erfaring med at navigere i både komplekse og politiske sammenhænge. Nok er Danmark et lille land, men vi er blandt de største, når det kommer til ølbrygning, og vi har en vigtig stemme i det internationale samarbejde. Derfor er jeg også glad for, at vi får en direktør med globalt udsyn, der har erfaring med internationalt samarbejde, siger Peter Haahr Nielsen.

- Jeg glæder mig utroligt meget, for det er en fantastisk spændende branche, der altid har spillet en stor rolle i det danske samfund og som både favner international førende virksomheder, men også en stærk lokal forankring gennem mikrobryggerier i alle hjørner af Danmark. Det er virksomheder, der bygger på stolt håndværk og nyskabende innovation, og som skaber tusindvis af arbejdspladser i hele landet, lyder det fra Bryggeriforeningens kommende direktør. 

Nick Hækkerup har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet siden 2007, og han har haft flere ministerposten, herunder som forsvarsminister, handels- og europaminister, minister for sundhed og forebyggelse og senest justitsminister. 

Opdateret 2. maj 2022