DSK og HK Handel vil af med mundbind for ansatte i detailhandlen

Interesseorganisationer 12. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Epidemikommisionen anbefaler øget genåbning af samfundet, men restriktioner for natteliv og salg af alkohol skal fortsætte. Der er pressemøde om corona i dag kl. 18. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Opdateret....

Her til formiddag samles sundhedsordførerne på Christiansborg for at drøfte coronasituationen. De nuværende restriktioner løber til og med lørdag den 15. januar. 

Nu har Epidemikommissionen foreslået, at museer, højskoler, zoologiske haver og forlystelsesparker kan genåbne fra søndag den 16. januar med krav om gyldigt coronapas og mundbind indendørs. Det erfarer Ritzau.

Også biografer, teatre og koncertsteder kan genåbne fra på søndag, men her lyder anbefalingen om et deltagerantal på 350 personer indendørs. 

Samtidig lyder anbefalingen, at barer og restaurationer fortsat skal holde lukket fra kl. 23, mens der også fortsat skal gælde et forbud mod salg af alkohol fra kl. 22 i såvel restaurationsbranchen som detailhandlen. Begge restriktioner skal gælde frem til 31. januar, lyder anbefalingen.

Både sundheds- og kulturministeren deltager på pressemødet kl. 18 i dag. 

HK: Mundbind går ud over arbejdsmiljø

Her håber De Samvirkende Købmænd (DSK) desuden på, at de ansatte i detailhandlen får en lettere hverdag. 

- Håber og beder til, at de ansatte i detailhandlen samtidig kan slippe af med mundbindet og nøjes med Coronapas, skriver adm. direktør John Wagner på Twitter forud for dagens møde.

Hos HK Handel er der også et håb om, at medlemmerne kan slippe af med mundbindet, som de har været tvunget til at bære i snart en måned. 

- Når du går ud af en butik, tager du formentlig mundbindet af som det allerførste. Vores medlemmer skal beholde det på i op til 10 timer om dagen. Når man tager situationen lige nu i betragtning, giver det ikke mening, at ansatte i detailhandlen skal fortsætte med det, siger Mette Høgh, formand i HK Handel. 

Opdateret 12. jan 2022