Dansk Erhverv lancerer genåbningspakke

Interesseorganisationer 6. jan 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Dansk Erhverv
  • Selv om Danmark praktisk talt er lukket ned, efterspørger erhvervsorganisationen, at der bliver tænkt langsigtet for at få Danmark op i gear hurtigt muligt

Skrevet af: Søren Tougaard

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv nu lancerer en genåbningspakke, så Danmark hurtigt muligt finder fodfæste, når vi er ude af coronaens greb.

I genåbningspakke lægger Dansk Erhverv især vægt på en fortsat opjusteret screeningsindsats, digitale vaccine- og coronapas samt en plan for udfasning af restriktioner.

– Vi skal så vidt muligt være på forkant med udviklingen. Det har været svært i 2020, men vi må ikke forsømme muligheden for at være to skridt foran her, så vi får lagt en plan for genåbningen af Danmark. Coronakrisen har været en kæberasler for verdensøkonomien, og vi skal være klar til at komme videre i Danmark, ellers kommer vi til at sakker agterud. Og hvis vi ikke går i gang med at lægge spor for genopretningen, så er der også en risiko for, at krisen bliver dybere og længere, end den havde behøvet at være, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

 

Vacciner er nøglen

Vacciner er nøglen til at få genåbnet Danmark hurtigt. Derfor foreslår Dansk Erhverv, at der oprettes digitale vaccinepas, og at private aktører kommer på banen i forhold til vaccinering.

– Det kan kun gå for langsomt med at få vaccineret danskerne. De private aktører har allerede i stor stil bidraget til, at langt flere danskere bliver testet hurtigere. Nu er det så tid til, at de også giver en hjælpende hånd med vaccineringen af danskerne. Vi skal undgå flaskehalse og sikre maksimal fleksibilitet i vaccineudrulningen. Det er bare om at komme i gang, lyder det fra Brian Mikkelsen.

Opdateret 2. jun 2021

Vil du vide mere?