Brancheorganisation: Høje elpriser truer de lokale tankstationer

Interesseorganisationer 15. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Dansk Fuels
  • Stigende energipriser truer mange små selvstændige tankstationers fremtid, lyder det fra Drivkraft Danmark, der har skrevet til erhvervsministeren

De små købmænd har den seneste tid været meget i medierne, fordi stigende elpriser kan resultere i, at mange må dreje nøglen om.

Nu kommer en anden gruppe af selvstændige på banen med samme problem. Det brancheorganisationen Drivkraft Danmark, der i en pressemeddelelse fortæller, at også de selvstændige tankstationsejere er klemt.

”Den lokale tank er ofte det sidste butiksliv i de små danske byer, men statsministeren har kun lovet hjælp til de små købmænd. Men det er afgørende for de små bysamfund, at de lokale tankstationer også kommer med i de kommende hjælpepakker, skriver Drivkraft Danmark.

- Danskere holder igen med benzin, bilvask og hurtige indkøb, som jo er det, den lokale tankstation bruges til. Og når regningerne på el så samtidig mangedobles, presser det tankstationerne – særligt dem i de små bysamfund, lyder det fra Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark.

Han tilføjer, at det eksempelvis gælder over 80 lokale Shell stationer og også andres stationer i de små lokalsamfund som OK's.

Langt de fleste stationer er i dag ejede af kapitalkæder som Circle K og Q8, men der er forsat en række selvstændige stationsejere og forpagtere i blandt andet OK og Shell.

- Selvom tankstationerne allerede arbejder med at nedsætte energiforbruget, dæmpe lyset og slukke sodavandskøleskabene, så kan det ikke følge energiprisernes himmelflugt. Krisen truer nu mange tankstationers overlevelse. Vi hører om store stigninger i eludgifterne i hele landet. Jeg har for eksempel lige hørt om en mindre selvstændig tankstation i Jylland, hvor den månedlige elregning er steget med 350 pct. Og sådanne stigninger kan mange små forhandlere slet ikke betale måned efter måned, siger Jacob Stahl Otte.

Flere lokale tankstationer ser det nu som eneste udvej, at de bliver inkluderet i de hjælpepakker, som regeringen har lovet, er på vej. Når regeringen taler om at hjælpe lokalsamfundene, er det derfor af yderste vigtighed, at de lokale tankstationer medtænkes, lyder det fra Drivkraft Danmark, der har skrevet til erhvervsminister Simon Kollerup for at sikre, at de lokale tankstationer ikke bliver glemt.

 

Opdateret 15. sep 2022