Forbud mod madspild skudt til hjørne

Forbrugere 15. sep 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
Adm. direktør John Wagner, DSK, er tilfreds med at forbud mod madspild er taget regeringens bord. Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • DSK: Hvad angår forbud mod madspild, så viser erfaringerne fra Frankrig, at den slags er en politisk illusion 

Op til folketingsvalget i 2019 var det en mærkesag for Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen at indføre et forbud mod madspild senest i 2021. Som statsminister har hun endnu ikke taget et sådant initiativ. 

Fødevareminister Rasmus Prehn henviser ifølge Altinget.dk til, at der ikke er de bedste erfaringer med lovgivningsinitiativer i Spanien og Frankrig om at forbyde madspild. 

Han siger også, at erfaringen fra Danmark viser, at det er bedre at lave alliancer og frivillige aftaler med de mange private initiativer.

Det vækker glæde hos De Samvirkende Købmænd.

- Hvad angår forbud mod madspild, så viser erfaringerne fra Frankrig, at den slags er en politisk illusion og bare medfører en slags Sorteper-spil. I øvrigt medvirker de stærkt stigende priser på madvarer – på både godt og ondt – til, at der aldrig har været gjort en større indsats fra jord til bord for at undgå madspild end netop nu, siger adm. direktør John Wagner, DSK.
 

Opdateret 15. sep 2022