Prognose: Dansk Erhverv venter flot sommer for dansk turisme

Forbrugere 22. jun 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Genrefoto: Colourbox
  • Butikker, overnatningssteder og restauranter får travlt denne sommer, spår Dansk Erhverv. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Sommerferien står for døren, og Dansk Erhverv forventer mange danske og udenlandske turister på de danske feriesteder efter to år med corona. 

- Rejsebranchen melder om, at ekstra mange danskere i år forventer at rejse til udlandet ovenpå to somre præget af corona. Men samtidig ser vi også, at pandemien har øget kærligheden til at tage på ferieophold i Danmark. Det er godt nyt for de danske feriesteder, attraktioner og f.eks. butikslivet ved de danske kyster, som i høj grad lever af turister, siger Lars Ramme Nielsen, markedschef for turisme, kultur og oplevelser i Dansk Erhverv.

Maj satte rekord med 1,9 mio. overnatninger i danske sommerhuse. Heraf stod tyske turister for 1,2 mio. overnatninger. 

Antallet af overnatninger i lejede feriehuse, camping og feriecentre har i år ligget over niveauet i samme periode i 2019.

Det glæder Feriehusudlejernes Brancheforening, som melder om stigende efterspørgsel og forventer en rigtig god sommer. 

- De tyske gæster er kommet tilbage, og markant flere danskere ønsker at holde ferie i Danmark. Gæsterne booker lidt senere end de har gjort førhen, så man kan stadig få et ledigt feriehus rundt omkring.  Eneste hår i suppen er, at vi i hele branchen er udfordret på manglen på arbejdskraft, og at  vi mangler feriehuse til udlejning, så vi kan følge med de mange bookinger, udtaler Pia Loft, direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening. 

Større turisme i København

Den danske hotelbranche kan også se frem til en travl sommer efter et par meget hårde år. 

Efterspørgslen fra udlandet er kommet godt i gang igen, men også danskerne er flittige gæster.

- De fleste hoteller ved kysterne har haft gode somre under coronapandemien, men nu begynder det også at lysne for København, der ser ind i en markant bedre sommer end i de to foregående år, Tendensen er at turisterne booker senere end normalt, men med baggrund i meget fine tal i maj og juni håber og tror vi, at det store rykind fortsætter henover sommeren, siger Lars Ramme Nielsen. 

 

Opdateret 22. jun 2022