Kan koen blive klimaneutral?

Debat og Kommentar 6. nov 2020 -
2 min læsetid
This describes the image
Foto: Lisbeth Storgaard/Arla
Skrevet af: Søren Tougaard

Fremtidens klimaudfordringer løser ikke sig selv. Derfor samler Mejeriforeningen nu forskere, politikere, virksomheder og landbrugets organisationer til en digital debat, der stiller skarpt på løsninger til at nå målet om en klimaneutral mejerisektor om 30 år.

Kan koen blive klimaneutral? Hvor langt kan vi nå med data og nye teknologier? Og hvilket rolle skal både fødevaresektoren, detailhandlen og den enkelte forbruger egentlig have i klimaregnskabet?

Det er blot nogle af de oplæg, som vil være på dagordenen til konferencen, der afholdes digitalt onsdag den 11. november.

Her vil der blandt andet være oplæg fra Netto-direktør Michael Løve, professor Mette Olaf Nielsen fra Aarhus Universitet, Jens Elbæk fra Seges og Christian Ibsen fra den grønne tænketank Concito.

- Vi er kommet godt i gang med en vigtig grøn omstilling af fødevaresektoren, men det er også helt centralt, at vi som sektor i endnu højere grad åbner op for dialog, så vi kan få nye indsigter og muligheder på banen. Vi står i en tid, hvor forandringsvilligheden i fødevaresektoren er stor, så selvom vi lige nu også kæmper med corona, er det vigtigt at arbejde på at finde de rette løsninger, og dem skal vi finde i fælleskab på tværs af brancher og kompetencer, siger Jørgen Hald Christensen, direktør for Mejeriforeningen forud for konferencen.

 

 

Opdateret 13. jan

Vil du vide mere?

DH Food Professional banner