Spar går i samarbejde med madspildsapp

Dagrofa 12. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Spar
  • Dagrofas købmandskæde forventer at spare 144 ton madspild med et nyt samarbejde med Too Good To Go

Dagrofas købmandskæde Spar er efter en test gået i gang med at udrulle et samarbejde med Danmarks største madspildsaktør, Too Good To Go.

Samarbejdet har med succes været testet i 29 Spar-butikker og skal på årsbasis spare 140 ton mad fra at ende i skraldespanden.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Too Good To Go, som er et vigtigt skridt mod vores mål om at reducere madspild med min. 50 pct. inden udgangen af 2030. Kunderne har taget rigtig godt imod idéen i vores testbutikker, og vi glæder os til, sammen med forbrugerne at redde mange flere måltider i hele landet, siger Esben Keller, kædedirektør for Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Aftalen forventes at være implementeret i langt størstedelen af kædens butikker inden udgangen af 2021.

Samarbejdet indebærer, at kunderne kan hente en lykkepose med overskudsvarer, som forhandles via Too Good To Go’s app.

Aftalen, der i en pressemeddelelse beskrives som Too Good To Go's hidtil største, gælder Spar International. Det betyder, at flere end 9.000 butikker i Europa er involveret.

Aftalen med Too Good To Go er et led i en større CSR-strategi for fødevarekoncernen Dagrofa.

En lang række dagligvare- og conveniencekæder har allerede et samarbejde med madspildsappen. Det gælder blandt andre Coops kæder, Netto, Lidl, 7- Eleven, Q8, og nogle Min Købmand-butikker.

Opdateret 13. maj 2021