Meny skaber nyt netværk for danske producenter
-
Menys fokus på Danske Madskatte resulterer nu i et netværk for de mindre danske leverandører til Danske Madskatte.
Det nye netværk, Madskattelauget, samler ni leverandører og fire af Menys såkaldte madarbejdere om at finde gode ideer og skabe fællesskaber.
Anette Christensen, sortimentschef i Meny, siger.
- Vi har allerede et vinlaug og et øllaug i MENY, hvor personer med stor viden om produkterne er samlet og sammen skaber gode idéer. Det ville vi gerne overføre til Madskattelauget, og det har vist sig, at vores gode madskatte-producenter synes ret godt om idéen. Samtidig er butikkerne repræsenteret med fire engagerede medarbejdere – to købmænd, en butikschef og en frugt og grønt-chef, som også ser værdien i samarbejdet.
Opbakning fra producenter
Tore Jørgensen, stifter og direktør i Herslev Bryghus, bakker op om det nye tiltag.
- Jeg tror på, at jeg med MENYs Madskattelaug får mulighed for at medvirke til at højne kvaliteten af mad og drikke i detailhandlen, det er jeg meget glad for. Min ambition er, at flere skal have bedre øl, og det vil jeg bruge Madskattelauget til. For når man bringer producenter sammen, som alle arbejder med høj kvalitet, giver det en god energi. Der opstår nye ideer til, hvordan vi kan skabe og udbrede nye og bedre produkter.
Masser af energi
På det første møde i oktober oplevede sortimentschef Anette Christensen, at producenterne sprudlede af energi og lyst til at dele erfaringer.
- Idéer opstår, når vi er sammen. Vi føler, at vi har skabt et bindeled mellem iværksættere, der både hver for sig og sammen kan få ting til at ske. Det er fuldstændigt fantastisk at opleve, hvordan den ene madskatteleverandør finder ud af, at han har et restprodukt som en anden madskatteleverandør kan bruge til at skabe et nyt produkt. Madskattelauget skal ganske enkelt skabe innovation og samarbejde på tværs.
Danske Madskatte
Danske Madskatte blev lanceret af Meny i starten af 2024. Producenter og deres produkter kan blive en Dansk Madskat, hvis den lever op til en række krav om godt håndværk, innovation og tradition. Der er i øjeblikket knapt 50 danske fødevareproducenter, der tilsammen leverer 700 produkter med betegnelsen Dansk Madskat.