Ombygning trækker nye kunder til
Kunderne bydes velkommen af bager Bodenhoff til den ene side og Peter Beier Chokolade til den anden. Går man lige ud, møder man først en velassorteret blomsterafdeling og straks efter en ditto frugt- og grøntafdeling, der ovenikøbet netop er blevet hædret med Årets Frugt- og Grøntpris i supermarkedskategorien.
Stedet er Meny på Nordens Plads på Frederiksberg, der er ejet af købmand Michael West.
Butikken er netop blevet kåret som Årets Meny-butik, der af kæden beskrives som "en spændende og innovativ butik med et stærkt Meny-DNA, et stort udvalg af interessante produkter og i konstant udvikling". Medarbejderne er "passionerede, fagligt dygtige og forandringsparate" og der præsteres "solide resultater på både top- og bundlinje".
- Det er vi selvfølgelig stolte over, og ligesom vi bruger Frugt- og Grøntprisen i vores markedsføring, kan vi også bruge kåringen som årets bedste Meny, siger butikschef Jesper Gulbrandsen, der står for den daglige drift af butikken.
For to år siden blev butikken totalrenoveret og fik samtidig 1000 kvm ekstra, så salgsarealet i dag er på 2300 kvm. Det er nogle af de ekstra kvadratmeter, som bageren og chokoladespecialisten i dag udnytter, og de er med til at trække kunder i butikken.
- Om kort tid introducerer vi som kædens anden butik et nyt sushi-koncept, Eat Happy. Det indebærer, at asiatiske kokke vil tilberede sushi, mens kunderne ser på, og det vil højne oplevelsen i butikken yderligere, siger Jesper Gulbrandsen.
Flot vækst
Butikken har fået en ny kundegruppe, der består af pengestærke børnefamilier.
- De vil gerne købe bøffer til 2-300 kr. og vin, der er endnu dyrere. Tidligere var den største kundegruppe de ældre. Vores kundekurv er vokset og ligger nu på 164 kr., siger butikschefen.
I forbindelse med ombygningen øgede butikken sit fokus på ferskvareafdelingerne samt vinen.
- I kolonialafdelingen har vi meget fokus på specialiteter, og selvfølgelig har vi et bredt sortiment, siger butikschefen.
Han kan glæde sig over en omsætningsvækst på 24 pct. i 2018 og en vækst på 21 pct. de seneste 10 måneder sammenlignet med året før. Væksten skyldes blandt andet et øget fokus på søndagene.
- Vi har arbejdet aktivt på at trække flere kunder ind i butikken om søndagen, hvor vi kunne se, vi havde et stort vækstpotentiale. Det betyder blandt andet, at slagterafdelingen er godt bemandet. Det har båret frugt; vi har fordoblet søndagsomsætningen på to år, og i dag er søndag næsten lige så stor som mandag. Halvdelen af vores omsætning ligger fra fredag til søndag, siger Jesper Gulbrandsen.
Meny Domus Vista, Nordens Plads, Frederiksberg
V/ Michael West
Omsætning: 150 mio. kr. inkl. moms
Salgsareal: 2300 kvm
Ansatte: ca. 130 - heraf er 41 fastansatte