Ny topchef svinger sparekniven for 100 mio. kr.

Dagrofa 29. nov 2018 -
This describes the image
Tomas Pietrangeli ruller nu sin strategi for Dagrofa ud. Arkivfoto: Henrik Frydkjær

Efter ca. fire måneder på posten som øverstkommanderende for detail- og foodservicevirksomheden Dagrofa lancerer Tomas Pietrangeli nu sin plan for at få vendt skuden til en overskudsforretning igen.

100 mio. kr. skal der spares over de næste tre år. Det udtaler han i et interview med Berlingske. Pengene skal blandt andet findes ved at binde de tre forretningsben tættere sammen.

- Jeg må bare konstatere, at vi har en kompleksitet i dag, som gør, at virksomheden måske ikke er supereffektiv alle steder. De tre ben bliver langt hen ad vejen kørt separat, og der er tiden kommet til, at vi skal arbejde stærkere sammen, siger Tomas Pietrangeli til avisen.

Læs også: Analyse: Arla-komet skal løfte plaget købmandskoncern

Strammer op i koncernen

Indkøb og Logistik vil komme til at arbejde tættere sammen i fremtiden. Ifølge Berlingske vil de to blive slået sammen, men det er ikke tilfældet, præciserer Dagrofas kommunikationsdirektør, Jan Helleskov.

- Der er samarbejds- og synergimuligheder på tværs mellem Logistik og Indkøb, siger han til Dansk Handelsblad.

Også på personalefronten vil der ske ændringer.

"Effektiviseringerne betyder, at Dagrofa allerede har fyret 42 funktionærer de seneste to uger, mens flere fyringer kan være på vej," skriver Berlingske.

Der er dog ingen planer om nogen større butiksudrulninger, selv om der bliver åbnet nye butikker i Dagrofa-kæderne.

Læs også: Omstrukturering i Foodservice Danmark koster direktør jobbet

- Vi kommer til at åbne nogle nye butikker, men ambitionen i den her strategiperiode er ikke at åbne en masse nye butikker. Den handler mere om at gøre det butiksnet, som vi har, lønsomt, udtaler han til Berlingske.

Stærkere foodserviceben

Foodservice Danmark kan til gengæld forvente at få en større plads i koncernen, siger topchefen. Markedet har oplevet pæn vækst de senere år, og det har foodservicebenet af Dagrofa også mærket.

Læs også: Trecifret milliontab i Foodservice Danmark

Trods en overraskende nedjustering af 2016-regnskabet og et trecifret millionunderskud i 2017, så bundlinjen gik fra 111 mio. kr. til minus 103 mio. kr. på to år, vokser Foodservice Danmark i omsætning og sidder i dag som andenstørste spiller på markedet, kun overgået af Dansk Cater.

Opdateret: Af en tidligere version fremgik det, at Indkøb og Logistik vil blive slået sammen, men det er ifølge Dagrofa ikke tilfældet.

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?