Ny direktør skærer 60 ansatte og 40 mio. kr. væk

Dagrofa 12. apr 2019 -
This describes the image
Foto: Anni Norddahl/Dagrofa

Da Peter Bruun, tidligere direktør for System Frugt, i november sidste år satte sig i direktørstolen i Dagrofas grossistvirksomhed, Foodservice Danmark, blev han den femte chef på lige så mange år.

Efter fem måneder i stillingen er status, at Peter Bruun er i fuld sving med at rydde op i virksomheden og implementere koncernchef Tomas Pietrangelis strategi om at samle Dagrofa-koncernen.

Blot et par uger efter sin tiltræden fyrede Peter Bruun Kødgrossistens direktør, Anders Engdahl, fordi dattervirksomheden skulle integreres i foodservice-forretningen; og først på året blev det meldt ud, at det officielle hovedkontor i Skovlund skulle lukkes.

Læs også: Foodservice Danmark er i gang med en genopretning

De er nogle af de besparelser, som har skåret 40 mio. kr. af udgifterne indtil videre, siger han til FødevareWatch.

- Vi har fjernet en administrativ enhed i vores foodservice-virksomhed og lagt det ind i Dagrofa. Den proces har, sammen med andre rationaliseringer på tværs af virksomheden, reduceret antallet af medarbejdere med 60 personer. Det er jo en relativt markant forandring, som vi på ganske få måneder har gennemført, siger Peter Bruun i et interview til FødevareWatch.

Læs også: Dagrofa-topchef: Ny strategi handler ikke om vækst

Bedre udnyttelse af synergier

Tomas Pietrangeli har sin kurs for Dagrofa gjort meget ud af, at mulighederne for synergier på tværs af koncernens virksomheder skal udnyttes bedre.

Det betyder blandt andet, at Peter Bruun også har taget et kig på logistikken, så lastbilerne fyldes bedre, når de kører ud i landet.

Læs også: Ny Foodservice Danmark-direktør: Det er en spændende opgave

Desuden er man ved at undersøge mulighederne for fælles indkøb af visse produkter inden for konfekture, snacks, drikkevarer og tobak, siger han til FødevareWatch.

De nye forandringer når dog ikke at slå stort igennem i årsregnskabet, som forventes at lande om kort tid. Sidste år overraskede Foodservice Danmark med et noget forsinket regnskab, der viste et underskud på knap 103 mio. kr.

Læs også: Trecifret milliontab i Foodservice Danmark

Opdateret 10. nov 2020