Menys vinfolk får sommelieruddannelse
Dagrofa indledte i foråret en uddannelse til detail-sommelier, udviklet og drevet af vinkyper Malene Smidt Hertz.
Uddannelsen er målrettet vinmadarbejdere i Meny, og nu har elverne fra det andet hold netop afsluttet deres uddannelse.
Dermed kan 26 vinansvarlige fra Dagrofas supermarkedskæde nu officielt kalde Meny-detail-sommelier.
- I samarbejde med Malene Smidt Hertz og hendes hold har vi skabt en uddannelse, der gør vores vin-madarbejdere endnu dygtigere. Uddannelsen har to dele. En del, der fokuserer på Menys vinsortiment og samspillet med maden. Og en del, som følger internationale standarder fra Wine & Spirit Education Trust og omhandler verdens vin, siger Ditlev Piper, HR-direktør i Dagrofa.
Blandt Menys sommelierer er Egon Greve, købmand og vinmand i Meny i Haderslev, der siger:
- Jeg er utrolig tilfreds med, at der er tale om en reel uddannelse med afsluttende eksamen. Det har været et intensivt forløb med et virkeligt højt og ambitiøst niveau, der var perfekt afstemt til vores hverdag i butikken. Jeg har aldrig lært så meget på så kort tid - trods 20 år i min vinafdeling. For alle, der drømmer om en dybere forståelse af vin, er uddannelsen oplagt, men det kræver en indsats at følge med. Og så er Malene en super dygtig underviser med et utroligt højt engagement.
Målet er, at der skal være en sommelier-uddannet vinmand i alle kædens butikker.