Menys nye direktør kalder sig selv for ”madnørd”

Dagrofa 26. jan 2021 -
4 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Inden Richo Boss rejser på ferie i udlandet, har han udset sig de mest spændende spisesteder. Hans passion for mad var også afgørende for hans ja til det nye job

Da Richo Boss i sidste uge sagde ja tak til at overtage ledelsen af Dagrofas profilsupermarked Meny, var han alt andet end træt af jobbet som kædedirektør for Spar, Min Købmand og LetKøb.

- Det krævede store overvejelser at sige farvel til de tre kæder, og ingen andre job kunne have fået mig til at tage den beslutning. Men jeg ser Meny som Danmark stærkeste fødevarekoncept, og jobbet med et lede kæden er en vanvittig spændende opgave, jeg ikke kunne sige nej til, siger den nye Meny-direktør.

Han er 42 år - og han lægger ikke skjul på, at han er glad for mad - både fagligt og privat.

- Når min hustru og jeg rejser, har jeg altid på forhånd fundet de spændende spisesteder, vi skal besøge. Jeg er også så meget fagnørd, at jeg skal se de mest interessante supermarkeder, hvor vi kommer frem, fortæller Richo Boss.

Han er også passioneret, når det kommer til at lave mad.

- Jeg elsker nytænkende mad, og mad, jeg ikke nødvendigvis har smagt før. Men jeg har også en stor svaghed for det franske og det italienske køkken, siger Richo Boss.

Han har tidligere været varehuschef i både Bilka- og Føtex-regi samt salgsdirektør i Kvickly.

- Når jeg har arbejdet i og med supermarkeder, har jeg altid haft et stort fokus på kvaliteten i produktionsafdelingerne, og det vil jeg også have i Meny. En af Menys store styrker er, at kæden ikke alene kan levere til forkælelse fra produktionsafdelingerne; der er også hverdagsmad i det brede sortiment, siger Menys nye kædedirektør.

I gode hænder

På spørgsmålet om, hvor han ser den største forskel på kæderne, han forlader, og Meny, svarer han:

- Fundamentet for Spar, Min Købmand og Letkøb er den lokale forankring. Den er også vigtig i Meny, men fundamentet er netop bredden i sortimentet sammen med passionen for kvalitet og mad, siger Richo Boss, der blandt andet vil hente inspiration i udlandet.

- I min tid i Spar har vi samarbejdet med Spar i de lande, der ligner Danmark. På samme måde vil jeg også lade mig inspirere af Meny i Norge, siger Richo Boss.

Han har ledet de tre kæder med Dagrofas mindste formater siden december 2018.

- De tre kæder har rykket sig meget de seneste år, og sidste år voksede alle kæder på en gang, både hvad angår markedsandele og antal butikker. Det er ikke set før på. Samtidig ligger der en stærk moderniseringsplan for de kommende år, og købmændene er motiverede for at investere, fordi de oplever fremgang, siger Richo Boss og tilføjer, at mulighederne for de tre kæder langt fra er udtømt.

- De er nu i gode hænder hos salgs- og marketingdirektør Kim Scheuer Nielsen, der er konstitueret kædedirektør, og sortiments- og konceptchef Morten Jensen. De skal nok føre kæderne videre i samarbejde med en ny kædedirektør, resten af teamet og købmændene, siger han.

På turne hos købmændene

Købmændene får også en central rolle for Richo Boss i hans nye job.

- En af de ting, jeg tager med mig fra Spar, er et godt og tæt samarbejde med købmændene. I dag på min første arbejdsdag har jeg haft møde med kædeledelsen, for at lære dem bedre at kende. Næste punkt er at mødes med de seks købmænd i kædeudvalget, der har købmand Søren Engberg som formand, siger Richo Boss.

- Det er sammen med købmændene beslutninger skal tages. I hverdagen sammen med kædeudvalget, men når større ting skal besluttes, skal en bred købmandsmæssig involvering altid sikres. Helt lavpraktisk skal jeg inden længe på en biltur rundt til købmændene for at lære dem at kende, siger Richo Boss.

Han vil ikke endnu sætte en masse ord på, hvilke planer han har for en videreudvikling af kæden.

- På samme måde som i Spar, Min Købmand og Letkøb er der sket meget i Meny de seneste år. Jeg har selvfølgelig nogle ideer om, hvad jeg gerne vil. Men jeg ved også, at jeg i mødet med købmændene og baglandet vil finde ud af, at nogle af mine ideer er gode - og at andre måske ikke er, siger Richo Boss.

 

Blå bog:

Richo Boss, 42 år

Jan 21: kædedirektør Meny

2018 – jan. 2021: Kædedirektør Spar, Min Købmand og Letkøb

2013 – 2018: Kvickly – senest som salgsdirektør

2012-2013: varehuschef i Bilka Hillerød

2006-2011: varehuschef i Føtex

 

 

Opdateret 26. jan

Vil du vide mere?

DH Food Professional banner