Menys fagre nye grill-verden

Dagrofa 25. maj 2016 -
This describes the image
||||||||||| Michael Nilsson gør friskfangede rødspætter klar til at blive stegt på grillen. Foto: Jonathan Søe|Foto: Colourbox|||Foto: Jonathan Søe|Foto: Jonathan Søe|Foto: Jonathan Søe|Foto: Jonathan Søe|Foto: Jonathan Søe|Foto: Jonathan Søe|Foto: Jonathan Søe|Foto
Skrevet af: Henrik Denman

Det flotte sommervejr først i maj har for alvor sparket grillsæsonen i gang, og dermed står supermarkederne over for det traditionelle spørgsmål fra kunderne: Hvad skal vi servere til kødet?

Mange købmænd vil svare, at kunden kan forsøge sig med coleslaw eller en omgang timiankartofler eller hvorfor ikke servere en snittet salat? De er alle gode, solide sideretter, der pynter på ethvert havebord sammen med de stegte kødretter, men de har det til fælles, at de ikke er grillretter. I mange tilfælde har hverken kartoflerne eller grøntsagerne været en tur på grillen

Meny kæden vil skabe grill revolution, og de rusker godt og grundigt op i forestillingerne om, hvad man kan sætte på grillen, og de indleder grillsæsonen med en total fornyelse af forbrugernes mulighed for nemt at trylle fisk og kød, grønt og frugt fra grillen til de spændte gæster ved bordet.

Grill Academy

Meny har haft alle deres mere end 120 slagtere på Grill Academy, hvor kæden har præsenteret årets store grilltendenser, tips og tricks og ikke mindst en masse nye convenienceretter til grillen.

Dansk Handelsblad besøgte forleden købmand Calle Iversen, der tog imod i den totalt nyindrettede og udvidede Meny på Nærumvænge Torv i Nærum nord for København. Butikken er udvidet med hele 700 kvm., så den i dag er på 1700 kvm.

– Det giver os nu mulighed for at udleve vores ferskvaredrømme med større fiske- og slagterafdelinger og præsentere måltidsretter på en meget mere indbydende måde, siger købmanden.

Meny satser til årets grillsæson især på at tilbyde kunderne frisk fisk og skaldyr, grilltilbehør og garniture, fersk walisisk lam og en nyhed inden for convenience, en BBQ-bag.

I slagterafdelingen er fagchef René Hjortshøj fra Meny på besøg.

– Vi har som tema at skabe måltidsløsninger til grillen på den nemme måde, siger han.

Grill med grønt

Han kan f.eks. tilbyde kunderne grillet spidskål med dressing, cheddar og serranoskinke, som sættes over grillen i en bakke i 12-14 minutter.

– Vi har lavet tilbehør med grønt, som gør det nemt for kunden at grille en hel menu på blot 20 minutter. Med vores nyheder går vi helt nye veje ved at trække grøntsager hen i montren med kødet, så kunden ser både kød og tilbehør til grillen samtidig, siger René Hjortshøj.

En af de store nyheder er en BBQ-bag, som Meny forventer sig meget af. Kunden kan vælge mellem forskellige stege, der er gnedet ind i en krydderiblanding. Slagteren lægger den steg, kunden ønsker, ned i en nyudviklet alustegepose og sprøjter den sauce over kødet, som kunden foretrækker. Posen lukkes, og kunden skal nu blot lægge posen på grillen. Stegetid er ca. to en halv time, hvor kødet steger i sin egen fond og bliver mørt og lækkert.

Friske fisk

Meny vil også have danskerne til at sætte mere fisk på grillen, og lederen af fiskeafdelingen i Meny i Nærum, Michael Nilsson, viser et udvalg af de mange fisk, man kan grille.

Der er f.eks. guldbars, som steges hele direkte på grillen med fem minutter på hver side. Der er Sashini tun, der har så fint kød, at det blot skal steges 45 sekunder på hver side.

– Det er nemt at grille fisk, og der er så mange andre dejlige fisk end laks. For to år siden udgjorde laks omkring halvdelen af salget i fiskeafdelingen, men i dag udgør det en mindre andel af salget, siger Michael Nilsson.

Produktudviklingen i Meny kæden styres af ferskvarechef Benny Jepsen fra købmandshuset:

Vi arbejder konstant med udvikling og trends i markedet, forbrugerne efterspørger spændende convenience produkter og måltidsløsninger af høj kvalitet.

– Vores mange tilbud inden for fisk, delikatesser og fersk kød viser med al tydelighed, hvad der er Meny supermarkedernes kompetencer, Meny er fremtidens madmarkeder. Vi har vores faglærte madarbejdere i fiskeafdelingen, delikatesse og slagterafdelingen, og de er altid klar med personlig betjening og spændende måltidsløsninger, siger han.

[gallery ids="eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvSU1HXzM2NDAuanBnIiwidGl0bGUiOiJJTUdfMzY0MCIsImNhcHRpb24iOiJGb3RvOiBKb25hdGhhbiBTXHUwMGY4ZSIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvSU1HXzM1OTcuanBnIiwidGl0bGUiOiJJTUdfMzU5NyIsImNhcHRpb24iOiJGb3RvOiBKb25hdGhhbiBTXHUwMGY4ZSIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvSU1HXzM1NDIuanBnIiwidGl0bGUiOiJJTUdfMzU0MiIsImNhcHRpb24iOiJGb3RvOiBKb25hdGhhbiBTXHUwMGY4ZSIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvSU1HXzM1MTMuanBnIiwidGl0bGUiOiJJTUdfMzUxMyIsImNhcHRpb24iOiJGb3RvOiBKb25hdGhhbiBTXHUwMGY4ZSIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvSU1HXzM0NTQuanBnIiwidGl0bGUiOiJJTUdfMzQ1NCIsImNhcHRpb24iOiJGb3RvOiBKb25hdGhhbiBTXHUwMGY4ZSIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvSU1HXzM0MzQuanBnIiwidGl0bGUiOiJJTUdfMzQzNCIsImNhcHRpb24iOiJGb3RvOiBKb25hdGhhbiBTXHUwMGY4ZSIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvSU1HXzM0MDkuanBnIiwidGl0bGUiOiJJTUdfMzQwOSIsImNhcHRpb24iOiJGb3RvOiBKb25hdGhhbiBTXHUwMGY4ZSIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0="]

Opdateret 10. nov 2020