Meny overvejer convenience-butikker
Mad er det vigtigste i Dagrofas fire år gamle supermarkedskoncept, Meny. Nu lufter kædens direktør siden foråret 2017, Kenneth Holmen Pedersen, muligheden for en lillebror til Meny: en Meny Convenience, der stort set kun skal sælge mad, og måske skal kunderne kunne spise på stedet.
- Vi gør os nogle seriøse overvejelser om at åbne butikker, der er mindre end de Meny-butikker, vi normalt åbner. Hvor de skal ligge, hvis de bliver til noget, ved vi endnu ikke. Men vi har godt fat i de urbane kunder - ikke mindst i Nordsjælland og København, så det er naturligt at analysere, om der i de områder kunne være et særligt potentiale for en Meny-butik med fokus på convenience, siger Kenneth Pedersen.
En Meny Convenience skal tage udgangspunkt i et normalt Meny-sortiment, men der vil være færre nonfood-varer. Nonfood-sortimentet er allerede i dag mindre i nogle butikker.
- I vores nye butikker på Østre Havn i Aalborg og i Nordhavn i København er der ca. en tredjedel færre nonfoodvarer. Det påvirker selvfølgelig vores salg, men der vil altid skulle være fokus på fødevarer i Meny, siger kædedirektøren.
I en Meny Convenience vil der nogle steder måske også være mulighed for at spise.
- Det er beliggenheden, der afgør, om det giver mening. Men når vi ser mod udlandet, ser vi, at tiltagende mange convenience-butikker også serverer mad. En del af vores butikker eksperimenterer allerede i dag med at servere mad - eksempelvis Meny i Domus Vista. I Meny i Nordhavn kommer vi til at gøre det nu, siger Kenneth H. Pedersen.