Meny-købmænd er kommet et skridt tættere på frimærket

Dagrofa 24. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Købmændene Michael Skovgaard Rasmussen (tv) og Peter Egebæk fra Meny i Kalundborg. Foto: Meny
  • To Kalundborg-købmænd er med i opløbet om at blive ”Hverdagens Helte” sammen med fire andre i Region Sjælland. Vinderne kommer på et frimærke

For første gang nogensinde får fem nulevende, ikke-royale personer plads på et frimærke, og købmændene Peter Egebæk og Michael Skovgaard Rasmussen fra Meny i Kalundborg kan meget let blive nogle af dem.

Deres kunder har nemlig nomineret dem som ”Hverdagens Helte”, og nu er de med i anden runde i kapløbet om at blive tegnet til ét af fem forskellige frimærker.

Det er PostNord, der sammen med Falck har reserveret pladsen på fire millioner nye frimærker til én af ”Hverdagens Helte” fra hver region i Danmark. En komité fra PostNord og Falck har nu udvalgt fem fra hver region blandt alle dem, som danskerne har nomineret.

- I går kl. 12.00 fik vi den nyhed, at vi nu er gået videre iblandt flere tusinde nominerede - således er vi nu udvalgt blandt fem i region Sjælland, som man kan stemme på frem til den 4. april kl. 12.00, siger købmand Peter Egebæk.

http://postnord.dk/hverdagens-helte

- Større anerkendelse kan man ikke få fra sine kunder. En meget fornem gestus, som gør os både stolte og ydmyge.

Den endelige udvælgelse af vinderen, som kommer på et frimærke, finder sted i runde tre. Her kårer en jury de endelige vindere blandt de kandidater, der har fået flest stemmer.

- Hvis vi ender på frimærket, vil vi selvfølgelig være endnu mere stolte – også på vores medarbejderes vegne. På et frimærke vil vi ikke kun repræsentere Meny i Kalundborg, men hele Meny og hele den selvstændige købmandssektor, siger Peter Egebæk.

Vinderne offentliggøres den 14. april og bliver fejret på Falck Museet på Egeskov Slot den 29. maj.

De fem vindere tegnes af Thomas Thorhauge, bl.a. kendt som tegner hos Politiken, og frimærkerne udgives den 16. september 2021.

Opdateret 24. mar 2021