Meny i Søndervig bygger om for 35 mio. kr.

Dagrofa 9. jun 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Sådan kommer Meny i Søndervig til at se ud til foråret. Illustration: Meny Søndervig
  • Familien Hansen i Søndervig benytter corona-krisen til at gøre butikken klar til Lalandias åbning næste år

I øjeblikket er det kun interimistiske bannere på en halvfærdig, grå facade, der fortæller, at her ligger Meny. Supermarkedet i vestjyske Søndervig er nemlig i gang med en stor ombygning, og den indebærer blandt meget andet, at der bygges en lang arkade langs hele facaden.

- I dag er vi afhængig af vejr og vind, når vi har aktiviteter uden for butikken. I arkaden kan vi både udstille varer og have aktiviteter - også når det regner og blæser. Jeg har stået i et telt med en vinsmagning, mens der var 4 grader udenfor, og teltet var varmet op med gasvarmere til 12 grader. Vin smager altså bedre, når der er lidt varmere, smiler købmand Thomas Hansen.

Den 42-årige købmand ejer butikken sammen med sin 36-årige bror Morten og deres far Keld Hansen. Sidstnævnte overtog butikken i 1970. Familien ejer også 15 erhvervslejemål i byen og 25 pct. af et nyt Lalandia med 483 feriehuse, der skal stå klar om et år.

- Når vi nu skulle have en pandemi, så er den set fra helikopteren kommet på det for os allerbedste tidspunkt. Byen er på mange måder på den anden ende på grund af det kommende Lalandia. Der arbejdes blandt andet med kloakering i midtbyen og etablering af en ny omfartsvej, fortæller Thomas Hansen.

Ombygningen er budgetteret til at koste 35 mio. kr. Udover arkaden, der også skal huse et apotek, indebærer ombygningen også opførelsen af et nyt højlager.

 

Fire selvscanningskasser

I selve butikken vendes kundestrømmen, og en ny, 50 pct. større frugt og grøntafdeling rykker ind, hvor der i dag er lager.

- Vi kommer til at satse meget mere på convenience som blandt andet frugt og grønt i stykker. Derfor etablerer vi et køkken i afdelingen. Vi oplever - som i resten af kæden - vækst i vores fyrtårne - slagter-delikatesse og fisk, så vores produktionsafdelinger får også mere plads og en bedre iscenesættelse. Her skal vi producere flere måltidsløsninger, fortæller købmanden.

Alt i alt udvides salgsarealet med 550 kvm. oveni de eksisterende 1650 kvm.

- Samtidig får vi udenfor et fint nyt område med legeplads samt borde og bænke, hvor turisterne kan nyde den mad, de har købt i butikken, siger købmanden.

Hele kasselinjen skal flyttes. De seks betjente kasser, der er i butikken i dag, bevares.

- Men derudover installerer vi yderligere fire kasser, hvor kunderne selv skal scanne deres varer. Vi vil ikke bruge en app-løsning, for det vil udelukke de udenlandske turister, derfor vælger vi en lokal løsning, siger Thomas Hansen og tilføjer, at familien har hentet inspiration på Færøerne.

- Vi regner med, at kunder, der kender butikken, vil benytte sig af selvscan, når de bare skal have få varer, og der er mange kunder i butikken, siger han.

Han forventer, at hele ombygningen skal være klar til foråret 2022 - sammen med Lalandia.