Massiv fremgang tvinger flere Meny til at holde helligdagslukket

Dagrofa 24. mar 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Både Meny i Kibæk og Sdr. Omme har ramt omsætningsloftet på 36,3 mio. kr. efter stor fremgang i 2020 og må derfor ikke længere holde åben på helligdage

Skrevet af: Søren Tougaard

2020 har budt på kæmpevækst i dagligvarehandlen. Det betyder, at flere butikker, der ellers normalvis kan holde åben på årets helligdage, i år må holde lukket. 

Det gælder blandt andet for Meny-butikkerne i Sdr. Omme og Kibæk, der begge har ramt omsætningsloftet i lukkeloven på 36,3 mio. kr. 

- 2020 har været et rigtigt godt år for os med tocifrede vækstrater. Coronaen har fået mange til at blive hjemme, og det er ingen ulempe for detailhandlen generelt, men selv uden corona-effekten, så har vi haft et rekordår. Det kan vi se, når vi sammenligner med andre Meny-butikker i regionen, hvor vi er den butik, der har haft den største vækst. Det kan jeg takke vores cirka 30 kanondygtige medarbejdere for, siger købmand Henrik Seerup til Ugeposten Kibæk. 

Selv om butikker overstiger omsætningen på 36,3 mio. kr., kan butikkerne søge dispensation for lukkeloven helt op til en maksgrænse på 72,6 mio. kr. Dispensationen gives dog kun, hvis der ikke ligger andre dagligvarebutikker inden for en radius på mindst fire kilometer. 

Opdateret 24. mar 2021