Fra sømandskok til Meny-købmand
Smilet er stort, og det samme er alle de knus, som købmand Lars Hansen modtager, stående lige inden for indgangen til Meny i Hjerting.
Borgmesteren har netop klippet det røde bånd, kunderne myldrer ind, og købmanden deler langstilkede, røde roser ud.
- Meny er et vanvittigt spændende koncept, jeg brænder for fødevarer, og så ligger butikken lige i mit lokalområde, lyder forklaringen på, hvorfor Lars Hansen vil være købmand i en af Dagrofas spritnye Meny-butikker.
Den nye købmand er egentlig uddannet bager. I mange år var han bagermester i Dansk Supermarked og senere blev salgs- og foodchef i samme koncern.
- Jeg har arbejdet meget i produktionen, men også en hel del med både ledelse og salg, så det ligger ikke fjernt fra mig at lede en butik, siger Lars Hansen.
De seneste tre år har han arbejdet som kok ved Esvagt, der er leverandør af sikkerhed og service på havet. Hos Esvagt lavede han mad til sømænd.
Nu skal han lokke kunder ind i Meny, som mange af esbjergenserne ikke kender.
- Det bliver helt sikkert hektisk, for vi skal vænne borgerne til at de skal gå efter høj kundeservice, et stort udvalg og god kvalitet i stedet for discount. Men jeg ved også, at vi er ventet. Nu skal vi bare leve op til borgernes forventninger, siger Lars Hansen.
Han vil lokke kunderne ind i butikken med attraktive tilbud via lokal markedsføring.
- Det kunne blandt andet være via Facebook, siger købmanden.
Ind til videre er han ansat i butikken.
- Men jeg kan da sagtens forestille mig, at jeg på et tidspunkt vil købe mig ind i butikken, siger Lars Hansen.
KUNDERNE SIGER:
Kvalitet er det vigtigste
Gitte og Johnny Beck er pensionister og bor i Varde, godt en halv snes km fra den nye Meny. De kender konceptet fra Meny i Blåvand og går efter kvalitet og økologi, når de køber ind. - Vi har tidligere handlet i Meny i Blåvand, hvor de har nogle rigtigt gode varer. Det er det, vi kender Meny bedst for. Butikken har også nogle gode tilbud og vin, som jeg ikke kan få andre steder, siger Johnny Beck. For hans hustru, Gitte Beck, er det store udvalg i slagter- og delikatessen fristende. - Det ser indbydende ud her, og det er lækkert, når man kan se varerne i disken, siger hun. De køber ind i fl ere forskellige kæder og er som pensionister også nødt til at være prisbevidste. - Vi handler en del i Rema 1000 og Kvickly. De er ved at bygge Kvickly om. Jeg er spændt på, hvordan den bliver, siger Johnny Beck.
Lokalt pensionistpar handler normalt discount
Erik og Birte Rasmussen bor nogle få km fra den nye Meny. De plejer at handle i deres eget lokalområde, hvor fl ere discountbutikker er repræsenteret. - Men der er altid gode tilbud i en ny butik, og så kunne vi få et gratis rundstykke, griner Erik Rasmussen. Han lægger ikke skjul på, at de som pensionister er nødt til at tænke i pris. Men parret besøgte den nye Meny, da butikken i september havde forpremiere i et telt med smagsprøver fra den kommende butik. - Vi fi k et godt indtryk af Meny. Det var fantastisk godt, og vi kommer helt sikkert til også at handle her en gang i mellem, for det er en meget lækker og indbydende butik – og vi vil altså også gerne have kvalitet, siger Birte Rasmussen.
Skifter Bilka ud med Meny
Trine Hansen er mor til to små børn og bor tæt på Meny. Hun plejer at handle i Netto eller i Bilka, der ligger godt ti minutters kørsel fra Meny. - Det vigtigste for mig er, at jeg kan få alt på et sted, og så må der gerne være nogle gode tilbud. Jeg plejer at tage i Bilka, hvor jeg kan få alt. Men jeg kan se, at jeg her også kan få baby-ting, og at her er en spændende slagter-delikatesseafdeling og en bager, så i fremtiden vil jeg handle her i stedet for i Bilka, siger Trine Hansen og tilføjer, at hun ikke ser nogen prisforskel. Hun har tidligere besøgt Meny i Blåvand, der ligger cirka 30 km fra den nye butik. - Jeg havde høje forventninger til den nye Meny, og den lever op til dem, siger hun. (hkh)