Folkemødet: Per Thaus opskrift på et sundere forbrug

Dagrofa 16. jun 2017 -
This describes the image
Dagrofas koncernchef Per Thau gør klar til at fortælle om sundere forbrugere, mens livsstilseksperten Anne Glad får rettet sin mikrofon til på DSK's debatmøde på Bornholm. Foto: Flemming Effersøe
Skrevet af: Henrik Denman

Dagrofas koncernchef, Per Thau, kom på Folkemødet på Bornholm med sin opskrift på, hvordan man får danskerne til at spise sundere.

Hans udmelding kom på De Samvirkende Købmænds debatmøde om fremtidens forbruger, hvor han gav sit bud på at friste forbrugerne til mere sundhed i måltiderne:

- Hvis vi vil have forbrugerne til at være mere sunde, skal vi finde nogle alternativer, som er nemme, ikke koster for meget og som smager godt. Hvis vi kan finde den sundhed, så vil alle danskerne rigtig gerne have sundhed. Men de vil ikke gå på kompromis med smagen, det må ikke være alt for besværligt, og det må heller ikke koste for meget. Jeg tror, at det er her, løsningerne er, sagde Per Thau.

Livsstilseksperten Anne Glad fremhævede, at mange danskere helst vil tilberede aftensmaden på 20 minutter.

- Der er derfor, forbruget af kartofler falder år for år, for det tager hurtigt 30 minutter at lave kartofler, og så bliver det hurtigt uoverskueligt. Det er det niveau vi er på i forhold til at træffe de sunde valg. Der er seks grøntsager, som står for et forbrug, der slår alle de alle grøntsager tilsammen. Det er alt sammen noget, der skal i salatskåle. Vi er holdt op med at tilberede ting i længere tid, og det har en omkostning for vores sundhed, lød vurderingen fra Anne Glad.

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?