Dagrofas Foodservice-regnskab lader vente på sig

Dagrofa 22. jun 2018 -
This describes the image
Trods overskreden tidsfrist er Foodservice Danmarks årsregnskab stadig ikke kommet. Foto: Ulrik Samsøe Figen

Dagrofas store håb og smertensbarn, Foodservice Danmark, havde endnu ikke afleveret årsrapport for 2017 ved dette blads deadline 20. juni.

For virksomheder med kalenderåret som regnskabsår skal det senest være afleveret til det centrale virksomhedsregister CVR med udgangen af maj - og konkursbehandling er stort set den eneste acceptable undtagelse for ikke at overholde fristen.

Det forsinkede regnskab for Foodservice Danmark er særligt interessant, fordi det måske kan rumme en nøgle til forståelse af, hvad der førte til daværende koncernchef Per Thaus afgang fra Dagrofa tilbage i februar.

Forventer regnskabet i denne måned

I flere år leverede selskabet pæne bidrag til Dagrofas resultat, kulminerende med et overskud på 111 mio. kr. i 2015.

Siden har Foodservice Danmark ført en turbulent tilværelse, hvor det først blev sat til salg, og salget siden blev afblæst. I den efterfølgende periode faldt overskuddet, og der gik svingdøre i ledelsen.

Henrik Christiansen, som er koncernøkonomidirektør i Dagrofa, giver følgende forklaring på forsinkelsen:

- Vi er i gang med at rydde op i Foodservice Danmark. På grund af de organisatoriske ændringer har det arbejde taget lidt længere tid, men de forventer at indsende nogle af selskabernes regnskaber allerede senere i denne uge og det samlede regnskab forhåbentligt sidst på måneden, siger han.

Overskud i 2017

Blandt de mange udskiftninger i toppen af Foodservice Danmark i år er også økonomidirektør Niels Peter Habekost, der forlod sin post 1. februar - umiddelbart før Dagrofas koncernchef Per Thau selv måtte sige farvel.

Dagrofas bestyrelsesformand og fungerende koncernchef Jesper Lok har tidligere oplyst til Dansk Handelsblad, at der også var overskud i Foodservice Danmark i 2017, men ikke et stort et.

Han har flere gange fremhævet, at der skal mere vækst og større overskud i selskabet.

Bliver et regnskab ikke afleveret i tide, fører det til sanktioner fra myndighederne. Sidste år skete det bl.a. for det danske selskab bag den tidligere leverandørportal Shobr Danmark, der blev sendt til tvangsopløsning. Det skete dog først midt i august.

Opdateret 10. nov 2020