Dagrofa-offensiv: Køber syv butikker af Rema 1000

Dagrofa 11. sep 2023 -
This describes the image
Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa. Foto: Dagrofa
  • Handlen omfatter fem nyere Aldi-butikker og to Rema 1000. Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen.

Skrevet af: Søren Tougaard

Købmandskoncernen Dagrofa har syv butikker på vej. Affødt af Aldi Danmarks exit fra det danske marked, vil Dagrofa købe eller overtage en række ejendomme, som før rummede Aldi- eller Rema 1000 butikker.

Det drejer sig om lokationer i Grenå, Risskov, Esbjerg Ø, Esbjerg V, Tønder, Herning og Helsingør. Det betyder, at Dagrofa vil åbne butikker i Spar- eller Meny-regi i disse byer.

- Styrkelsen af vores butiksnet er en vigtig brik i vores strategi #FremgangSammen. Vi fokuserer løbende på modernisering, ekspansioner og udvikling af butiksnettet. Derfor søger vi altid efter passende adresser til nye butikker. Så jeg er glad for i dag, at vi kan meddele, at vi har indgået en aftale med Rema 1000, om syv nye butikker, siger Tomas Pietrangeli, koncerndirektør i Dagrofa.

Dagrofa planlægger, at lave en gennemgribende modernisering og udskiftning af inventar i de syv butikker samt muligvis også udvide af salgsarealet, hvor det er muligt.

Med erhvervelsen bringes det totale antal butikker op på 529 i Dagrofa. Siden 2019 har Dagrofa tilføjet 19 butikker i detail, senest to Meny-butikker i Kolding og med kommende Meny-åbninger i Valby og Skovlunde.

- Vi søger fortsat vækst inden for de enkelte kæder. Der er plads til ekspansion på de rigtige adresser inden for både Meny og Spar, og med Min Købmand er vi som bekendt parate til at støtte op om lokalsamfund, hvor borgerne involverer sig i den lokale købmand. Her oplever vi en stigende interesse og er stolte over, at vi sammen med borgerne har åbnet 9 nye borgerbutikker i år og en del flere er på vej allerede i år, siger Tomas Pietrangeli.

Flere kollegaer

For de medarbejdere som i dag arbejder i de syv butikker, betyder handlen, at de skal igennem en grundig oplæring i enten Spar eller Meny.

- Jeg glæder mig til, at vi skal byde de nye medarbejdere velkommen i deres nye butikker og begynde oplæringen. Medarbejderudvikling er en essentiel del af vores virksomhed, fordi vi mener det er en af formlerne til succes i fremtidens dagligvarehandel. Vi har en fantastisk dygtig medarbejderstab, som tripper for at træde til og hjælpe, og som er klar til at tage det næste skridt i deres karriere. Det er sådan vi skaber fremgang, siger Tomas Pietrangeli.

Fem af butikkerne er beliggende i relativt nybyggede tidligere Aldi-butikker, mens de to sidste er Rema 1000 butikker, da Rema 1000 på disse to lokationer flytter sine eksisterende butikker over i to af de opkøbte Aldi-butikker.

På nuværende tidspunkt står Dagrofa bag 114 Meny, 134 Spar, 156 Min Købmand-butikker og 118 Let-Køb. Der er i alt ca. 14.500 medarbejdere i Dagrofa. Parterne ønsker ikke at oplyse den konkrete salgspris. Aftalen er betinget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens godkendelser.

Handlen omfatter
• Grenå: Søndergade 10
• Risskov: Kamma Klitgårds Gade 47
• Esbjerg Ø: Strandby Kirkevej 88
• Esbjerg V: Vandmandens Kvarter 3
• Tønder: Kongevej 1
• Herning: Lind Hovedgade 2
• Helsingør: Egevænget 3

 

Opdateret 11. sep 2023