Åbningsfest hos Min Købmand og Spar

Dagrofa 3. maj 2024 -
This describes the image
Privatfoto
  • Dagrofa har fortsat succes med at redde mindre lukningstruede butikker  

Dagrofas to kæder Spar og Min Købmand høster fortsat nye butikker. Vokseværket kommer fra såvel borgerbutikker og som led i den butikskabale, der blev udløst ved Aldis exit fra det danske marked.

Torsdag blev to butikker yderligere føjet til Dagrofa-familien, da koncernen Min Købmand i Nimtofte og Spar i Skejby ved Aarhus. 

Landsbyen Nimtofte på Djursland mistede sin lokale brugs for omtrent halvandet år siden. Herefter gik lokale ildsjæle i aktion for at finde en ny løsning i samarbejde med Dagrofa, der har opbygget en ekspertise i såkaldt borgerbutikker.

Nimtofte Borgerforening og Distriktsråd skaffede 900.000 kroner, hvad der var nok til at købe ejendommen og renovere den, og til at anskaffe nyt inventar.  

Peter Olsen, som er en erfaren købmand i Dagrofa er trådt til som Nimtoftes nye købmand og torsdag klippede borgmester i Syddjurs, Michael Stegger Jensen snoren til Min Købmand Nimtofte.  

- Jeg glæder mig til at lære folk at kende, og jeg ser frem til at blive Nimtoftes nye lokale købmand. Det har været en fornøjelse at opleve, hvordan de frivillige smider alt hvad de har for at hjælpe, siger Peter Olsen. 

Nimtofte var den tredje borgerstøttede butik, som Dagrofa har åbnet i 2024. Koncernen forventer at åbne mindst 10 i år. 

Den 16. maj åbner en Min Købmand i Lime, ligeledes på Djursland, og den 23. maj følger Min Købmand i Lyne i Vestjylland trop med en åbningsfest. Begge steder måtte Dagli’Brugsen give op.

Spar i Skejby

Spar-købmændene Peter Stausholm og David Jørgensen kunne torsdag byde kunderne velkommen til en ny Spar i Skejby ved Aarhus. De driver i forvejen en Spar i Risskov.

De to købmænd i Skejby melder om, at de er overvældede over den store interesse, som de mærkede fra kunderne og lokalområdet i forbindelse med åbningen torsdag.

Butikken er en af de otte butikker, Dagrofa-koncernen overtog i forbindelse med, at Aldi trak sig ud af Danmark. Syv af disse butikker bliver Spar, mens én skal være Meny.  

Tidligere i år er åbnet nye Spar-butikker i Blistrup i Nordsjælland og i Svenstrup ved Korsør.  

Med de to nye butikker, der åbnede i går torsdag, er der nu 137 butikker i Spar og 163 Min Købmand fordelt over hele landet. 
 

Opdateret 3. maj 2024