Coop Invest har investeret i underskudsramt ejendomsmægler

Coop 17. mar 2023 - 2 min læsetid
This describes the image
Brikk blev grundlagt i 2019 af Sebastian Beres (billedet) og Sebastian Kirchhoff. Foto: Coop Invest
  • Coops topchef solgte aktier til kostpris forud for dagligvarekoncernens køb af aktier i Brikk

Coop Invest købte i efteråret 2022 en bid af ejendomsmæglerselskabet Brikk. Nu har selskabet ifølge dagbladet Børsen tabt en stor del af sin egenkapital.

Dagligvarehandlen skrev i september i fjor på baggrund af en pressemeddelelse fra Coop, at ”Brikk er i sin treårige levetid blevet en af landets 10 største ejendomsmæglere med sit koncept. Nu køber Coop 10 pct. af selskabet”. 

Brikk har faste salærer på 12.500 kr. hvis man selv ønsker at fremvise, eller 24.500 kr. hvis man ønsker at ens lokale Brikk mægler fremviser boligen. 

- Brikk er en utroligt spændende virksomhed. De har vokset sig store, rigtig hurtigt, og vi tror, at de har potentialet til at blive Danmarks største ejendomsmægler, sagde adm. direktør Jan Madsen, Coop Invest.

Ifølge Børsen har Brikk i sit seneste regnskab, som dækker regnskabsåret 2022, kunnet melde et tab på over 50 pct. af sin egenkapital og har i løbet af den periode fået tredoblet sit underskud.

Revisor har i regnskabet udtrykt bekymring over den fremtidige drift. I regnskabet oplyses det, at Brikk har fået tilsagn fra moderselskabet om sikring af kapital til drift de næste 12 måneder.

Da Coop Invest gik ind i Brikk, blev det aftalt, at dagligvarekoncernens topchef Kræn Østergaard Nielsen kunne afhænde sine aktier for 100.000 kr. i selskabet via det britiske selskab Melloventures til kostpris.

I en mail til Børsen skriver Jan Madsen, at der ikke blev lavet en ekstern vurdering af Kræn Østergaards andel, fordi han blev købt ud til den aftalte kostpris. Desuden var beløbets størrelse på 100.000 kr. så beskedent, at det ifølge Jan Madsen ikke var nødvendigt med en ekstern vurdering.
 

Opdateret 20. mar 2023