Tidligere Ikea-profil bliver ny adm. direktør i Coop Trading

Coop Danmark - Navne 2. feb 2022 -
This describes the image
Foto: Coop Trading
  • Michael La Cour afløser Jan Lundgren som direktør for Coops fællesnordiske indkøbsselskab

Skrevet af: Søren Tougaard

Efter ca. 15 år som adm. direktør for Coops fællesnordiske indkøbsselskab, Coop Trading, meddelte Jan Lundgren sidste år, at tiden var inde til at gå på pension år.

Nu er Jan Lundgrens afløser så fundet. Det bliver den 54-årige Michael La Cour. 

Han kommer fra et direktør-job i Ingka Centres og har tidligere haft en over 20 år lang karriere i Ikea, hvor han bl.a. har været global indkøbsdirektør, direktør i Ikea Orlando og ikke mindst for Ikea Food fra 2013-2021.

- Med Michael får vi en meget stærkt international profil med stor erfaring inden for såvel detailhandel som fødevarebranchen. I Ikea Food stod han bag lanceringen af en lang række nye bæredygtige produkter og er dermed den rigtige til at videreudvikle Coop Trading til næste niveau, hvor netop udviklingen af bæredygtige dagligvarer til det nordiske marked er central, siger bestyrelsesformand, koncerndirektør i Coop Danmark, Per Thau.

En anden vigtig opgave er den alliance, Coop Trading indgik sidste år med Carrefour, der er en af verdens største dagligvarekoncerner.

Partnerskabet vil give Coop i Norden mulighed for at købe Carrefours egne mærker inden for fødevarer og nonfood, inklusiv franske, italienske og spanske private labels og udvikle fælles synergier ved produktion af egne mærker.

- Aftalen med Carrefour var kronen på værket i en 40 år lang karriere i Coop for Jan Lundgren. Jan har æren for det Coop Trading, vi har i dag, som er en stærk og professionel indkøbsorganisation, der servicerer Coop i Danmark, Norge og Sverige og SOK i Finland, bl.a. med en række meget populære egne varemærker. Så der er god grund til at takke Jan for en enestående indsats, siger, Per Thau.

Der er officielt vagtskifte den 1. maj i år. 

 

Opdateret 2. feb 2022