Kritiseret kommunikationsdirektør skal alligevel ikke til Coop

Coop Danmark - Navne 20. jun 2022 -
This describes the image
Foto: Flemming Effersøe
  • Efter tre år som kommunikationsdirektør i Banedanmark skulle Katja Dahlberg være begyndt i en tilsvarende stilling i Coop amba

"Det ikke var muligt at få den rigtige tillid".

Sådan begrunder Katja Dahlberg, at hun alligevel ikke skulle være kommunikationschef i Coop amba og ansvarshavende redaktør for forbrugermagasinet Samvirke.

Katja Dahlberg forlod for kort tid siden Banedanmark, efter at både tidligere og nuværende medarbejdere i Banedanmark rettede en særdeles hård kritik af hendes ledelsesstil i fagbladet Journalisten. Her beskrev 13 personer hende som en utilregnelig leder med en ledelsesstil præget af mistillid, mikromanagement og voksen-skældud.

Flere medarbejdere har været stresssygemeldte, og i alt 24 medarbejdere har forladt Banedanmarks kommunikationsafdeling, siden Katja Dahlberg begyndte i jobbet i 2019.

Men siger nu Katja Dalberg altså farvel til Coop amba og vender tilbage til Banedanmark, skriver hun på sin LinkedIn-profil.

- Jeg har i dag aftalt med direktionen i Banedanmark, at jeg fortsætter. Jeg har simpelthen fået lov til at trække min opsigelse tilbage…

- Jeg havde ellers – på Coops opfordring – takket ja til at påtage mig opgaven med at drive kommunikationen dér. Men forløbet efter ansættelsen gjorde det klart, at det ikke var muligt at få den rigtige tillid. Og så er jeg bare ovenud glad for at kunne fortsætte mit arbejde i en organisation, hvor jeg møder tillid, opbakning og professionalisme, fra både medarbejdere og direktion, skriver Katja Dalberg.

På Banedanmarks intranet står ifølge Katja Dahlberg:

”Direktionen har i dag tiltrådt, at Kommunikationsdirektør Katja Dahlberg fortsætter i Banedanmark, idet hun har trukket sin opsigelse tilbage. Det er vi glade for. Katja Dahlberg har været kritiseret af tidligere medarbejdere på en måde som direktionen og HR slet ikke kan genkende, og det er en samlet direktion, der er glad for at få lov at fortsætte samarbejdet. Adm. direktør Hakon Iversen udtaler:

- Katja fik til opgave af den tidligere direktion at gennemføre en turnaround, højne det faglige niveau, arbejdsmoralen og trivslen. Det er lykkedes under særdeles vanskelige vilkår. Det er klart, at når man gør det, så bliver man ikke populær hos alle, men den nuværende afdeling er et helt andet sted, hvilket afspejles i en god klimamåling fra december 2021 og god tilbagemelding fra arbejdstilsynet i foråret 2021. Den samlede direktion har derfor fuld tillid til Katja og er glade for, at Katja fortsætter hos os.”

Opdateret 21. jun 2022