Coop-ledere har fået ny fagforeningsdirektør

Coop Danmark - Navne 11. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Jens Erik Iversen er ny direktør for Danmarks Leder Organisation. Arkivfoto: Peter Brogaard Tarp
  • Jens Erik Iversen afløser Jens Larsen som fratrådte Danmarks Leder Organisation før sommerferien

Uddelere, butikschefer, mellemledere og funktionærer, der er ansatte i Coop og brugsforeningerne og som er medlem af fagforeningen Danmarks Leder Organisation, DLO, har fået ny direktør. Næste år skal DLO også vælge ny formand.

- Det er en stor fornøjelse nu at kunne dele, at jeg tilbage i juni tiltrådte stilling som direktør. Det er en arbejdsplads/forening, hvor jeg nu har været i knap 15 år, så det glæder mig usigeligt, at DLOs hovedbestyrelse har valgt at pege på mig som foreningens nye direktør, skriver den tidligere souschef i DLO i et opslag på Linkedin i dag.

Gennem alle årene har han kørt parløb med den tidligere direktør Jens Larsen, hvis afgang blev meddelt i foreningens blad Butikslederen midt i juni med følgende forklaring fra fagforeningens formand Henrik Ølgaard Werge, der er uddeler i den selvstændige SuperBrugsen Jelling:

 - Timingen er den rigtige. Nu har vi tid til at køre den nye direktør ind og få den fremtidige organisation på plads, inden det planlagte formandsskifte til foråret.

Som en af sine første opgaver – udover at ansætte en ny souschef – skal Jens Erik Iversen forhandle en ny aftale for sine medlemmer med AP Pension og overenskomst for uddelerne i de selvstændige brugsforeninger med modparten, som er Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening, BA.

På det overordnede plan er det den nye direktørs ambition af gøre DLO endnu mere synlig ved at styrke mødet med medlemmerne i butikker, lagre og hovedkontoret.

Den 56-årige Jens Erik Iversen begyndte i brugsforeningsbevægelsen for over 40 år siden. Det første job var som servicemedarbejder i Brugsen Gadbjerg, hvor han også begyndte som elev. Siden har han haft job, der dækker over alle de grupper, som DLO repræsenterer.
 

Opdateret 11. aug 2022