Vand-projekt fra Fredericia rummer store perspektiver for Carlsberg

Bæredygtighed 6. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Miljøminister Lea Wermelin har tidligere besøgt Carlsberg i Fredericia, da bryggeriet var i gang med at opføre det nye anlæg.  Foto: Carlsberg
  • Med et nyt anlæg kan Carlsberg genanvende 90 pct. af procesvandet på bryggeriet i Fredericia

Skrevet af: Søren Tougaard

Carlsberg har i dag indviet et vandgenindvindsanlæg i Fredericia, der betyder, at op mod 90 pct. af procesvandet fra produktionen vil blive genanvendt.

Med det nye anlæg forventer Carlsberg at spare 500 millioner liter vand om året. Dermed bliver vandspild stort set elimineret på det danske bryggeri. Vandforbruget vil blive halveret fra 2,9 liter vand pr. liter øl til 1,4 liter vand pr. liter øl.

- Vi er enormt stolte over, at vi nu kan slå dørene op for det mest vandeffektive bryggeri i verden. Vores bryggeri i Fredericia har siden indvielsen i 1979 været blandt verdens mest effektive på vandforbruget, og nu går vi skridtet videre. Ved at genbruge procesvand i vores produktion, bliver vandspild stort set elimineret, siger Peter Haahr Nielsen, direktør i Carlsberg Danmark.

Carlsberg har en målsætning om at eliminere vandspild i 2030 som en del af bryggeriets bæredygtighedsprogram Together Towards Zero.

Og bryggeriet ser store perspektiver i vandteknologien.  

- Som en global virksomhed har vi et ansvar for at støtte op om FN’s verdensmål, og som bryggeri har vi et særligt ansvar for at komme vandspild til livs i vores globale produktion. Anlægget i Fredericia vil give os viden, der kan implementeres i vores bryggerier i resten af verden, siger Carlsbergs topchef Cees ’t Hart.

 

Opdateret 6. maj 2021