Madspildsaktør har reddet 10 millioner poser med overskudsmad i Danmark

Bæredygtighed 28. feb 2022 -
This describes the image
Foto: Too Good To Go
  • Hver dag redder Too Go To Go-brugere 9000 poser med overskudsmad fra skraldespanden herhjemme i samarbejde med 5000 salgssteder

Skrevet af: Søren Tougaard

Madspild er en af verdens helt store klimaudfordringer, da det globale madspild estimeres til at være årsag til 10 pct. af verdens CO2-udlening. Herhjemme ender 814.000 tons fødevarer hvert år i skraldespanden og containere, hvilket ifølge en nyere undersøgelse fra Cowi for tænketanken One/Third løber op i et værditab på hele 8,4 mia. kr. 

Flere danske madspildsaktører bekæmper madspild. En af dem er Too Good To Go, der så dagens lys i 2016.

Nu kan Too Good To Go runde en milepæl på 10 millioner poser med reddet overskudsmad i Danmark. Milepælen er nået takket være de 2,4 millioner danskere, der har downloadet app'en, og de 5.000 partnere, der har bidraget til at reducere madspild via Too Good To Go.

Partnerne tæller alt fra lokale bagerier og restauranter til kantiner og producenter samt landsdækkende kæder som Lidl, Netto, Aldi, Fakta, Føtex, Spar, Lagkagehuset, Espresso House, 7-Eleven, Q8 og Circle K.

- Vores madspildsrejse startede i Danmark i 2016, og vi er meget taknemmelige for, at så mange har valgt at bakke op om missionen siden da. Madspild er et enormt økonomisk og miljømæssigt problem, som vi kun kan komme til livs, hvis vi alle gør en indsats. Derfor er det både imponerende og eksemplarisk, at vi i et så lille land som Danmark nu har nået de 10 millioner. Det er et tydeligt bevis på, at vi kan skabe store fremskridt i fællesskab, siger landechef Heidi Boye. 

I øjeblikket bliver der hver dag reddet omkring 9.000 såkaldte lykkeposer herhjemme. Det er en imponerende indsats, mener Heidi Boye.

På verdensplan har Too Good To Go 52 millioner brugere og 140.000 partnere, der sammen har reddet mere end 117 millioner poser med overskudsvarer.

Opdateret 28. feb 2022